כאבים שונים בגוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים שונים בגוף
    דייב
    13/04/2009

שלום,

לפני כ-3 חודשים החלו להופיע אצלי כאבים חזקים בזרוע יד ימין ובכף היד,
    שהתפשטו עם הזמן לכאבי צוואר וכתפיים.
    במהלך התקופה ביצעתי בדיקות שונות- בדיקות דם, בדיקת EMG לזרוע ימין, אולטרסאונד מפרק ימין, צילום רנטגן עמ"ש צווארי וצילום סונר של המרפק צד ימין. תוצאות הבדיקות היו תקינות, למעט בצילום הצווארי בו נראה כי עמוד השדרה התיישר (האורתופד שלי הסביר לי כי נובע כתגובה לכאבים אותם אני חש) ורמת B12 נמוכה יחסית של 191.
    עוד בבדיקת האורתופד הוסבר לי כי קיימת אצלי יתר גמישות ברצועות ועלי להחל בפעילות גופנית לשם חיזוק השרירים- שחייה, תרגילים, פיזיותרפיה וכו'.
    החלתי לבצע את המוטל עלי, אך במהלך החודש האחרון הכאבים החריפו ומופיעים לרוב בכאבי שרירים חזקים בצוואר, כאבים בזרועות, ברגליים, בכפות הידיים והרגליים בצורה של הקרנת כאב חד למס' שניות/דקות, מה שמקשה עלי לביצוע פעולות יומיומיות-עבודה, לימודים וכו'.
    יש לציין כי יתרה מהכאבים, במפרקי היד והרגליים שלי קיימים רעשים (קליקים) בלתי פוסקים בכל תזוזה של האיברים הנ"ל.

הצילומים שציינתי בוצעו לפני כחודשיים ומאז הכאבים התחזקו, כמו כן גם בדיקת ה EMG בוצעה רק ביד ימין לפני למעלה מחודשיים.

יתרה מזאת, כאשר אני מזיז את הזרועות אני מרגיש רעשים של חיכוך עצמות בכתפיים,
    האורתופד שנבדקתי אצלו הסביר לי את התופעה כי עצם השחי מתחככת בצלעות מאחר והרצועות שלי ביתר גמישות ועלי לבצע פעילות גופנית, אף על פי שהתחלתי לפני כחודש בפעילות של שחייה עדיין הרגשת החיכוך לא פסקה ואף התפשטה גם לזרוע שמאל (בתחילה רק בימין).

הייתי שמח לקבל חוות דעת אלו בדיקות נוספות עלי לעבור,
    או עם מי מומלץ להיוועץ על מנת להגיע לשורש הבעייה.

תודה מראש וחג אביב שמח !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים שונים בגוף

הוספת תגובה

• תשובה לדייב

ד''ר יעקב אבלין
    13/04/2009

דייב שלום
    לא ציינת את גילך, אבל החל מגיל מסויים תופעות הקשורות לשחיקת סחוסים עלולות לגרום לכאבים ולחיכוך. מצד שני יש לזכור שגמישות יתר, שהיא לרוב תופעה מולדת, עלולה להיות גורם סיכון להתפתחות של פיברומיאלגיה - תסמונת של כאב מפושט ורגישות יתר על פני הגוף. פעילות גופנית מתונה אמנם יכולה לעזור במקרים אלו אך כדאי להבדק על ידי ראומטולוג וכן לבצע בדיקות דם בסיסיות (שקיעת דם, CRP) על מנת להגיע לאבחנה מדוייקת ככל האפשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים שונים

דייב
    13/04/2009

שלום ד"ר,
    הנני בן 24,
    האם יש סיבות מסוימות לתופעות שציינתי ? (מאמץ/אופי עבודה לאורך זמן),
    האם פיברומיאלגיה מלווה באותם החיכוכים שציינתי ורעשי הקליקים בכלל המפרקים בגוף? או שאין קשר לכך ויש לבדוק זאת בנפרד?

תודה מראש,
    דייב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדייב

ד''ר יעקב אבלין
    17/04/2009

דייב שלום
    קליקים הנשמעים בהפעלת המפרקים הם לרוב חסרי משמעות מיוחדת ואינם צריכים להדאיג. פיברומיאלגיה אינה גורמת באופן מיוחד לתופעות מסוג זה. יחד עם זאת עבודה החוזרת על תנועות מסויימות לאורך זמן יכולה לגרום להופעת כאבים במפרקים המופעלים וכן לדלקות מקומיות כמו דלקות גידים ובהדרגה אף לשחיקת סחוסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים

דייב
    17/04/2009

תודה רבה על הסיוע וההסברים ד"ר.

לאחר המלצה של הרופא שלי שהוא גם מומחה לרפואה פנימית,
    קיבלתי ממנו המלצה להיבדק בכל אופן אצל ראומטולוג, אז אעשה זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו