מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבדיקות דםגל13/04/2009
שלום
אני מטופלת ivf מזה שנתיים וחצי , לפני כמה חודשים ביצעתי בדיקות דם והיום חזרתי על בדיקת הדם
22/1/09 2.07 c.r.p
13/4/09 1.8 c.r.p
13/4/09 74 esr
יש לי אנדמטריוזיס ,האם זו יכולה להיות סיבה לערכים ? האם ההורמונים שאני מזריקה יכולים להשפיע על הערכים?קראתי שזה יכול להעיד על מחלות וגידולים האם אני בטווח שמעיד על אפשרות כזו?
אני אחרי הרבה טיפולי הפריה ומתוכם גם הפלות בתחילת הדרך האם הסיבה יכולה להיות עקב הערכים האלו?
אני מאוד לחוצה ואשמח לקבל עזרה, למי לפנות לקבלת יעוץ גם באופן פרטי אני מאוד מפחדת ורוצה להבין כמה שיותר מהר, אני קצת מתנחמת שcrpירד מעט (אני מקווה שזה מרגיע)ואציין כי לא הייתי חולה שעשיתי את בדיקות הדם .
עשיתי גם לפני שנה וחצי בדיקת קרשיות יתר בגלל ההפלות שיצאה תקינה-האם יש טעם לחזור על הבדיקה?
סליחה על כול השאלות
המון המון תודה
גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגל
ד''ר יעקב אבלין17/04/2009גל שלום
בדיקת CRP (כמו בדיקת שקיעת דם) היא בדיקה בלתי ספציפית לגמרי. רמת ה - CRP מוגברת בכל מצב של דלקת, החל מדלקת שקדים, עבור דרך דלקת ריאות וכלה בדלקת מפרקים. לכן לא ניתן להשתמש בבדיקה הזו לאבחנה אלא רק למעקב אחר תהליך דלקתי שטבו ידוע. גם דלקת ברירית הרחם עלולה לגרום לעלייה ברמת ה - CRP וכך גם דלקות אחרות באיזור האגן. כדי להעריך את משמעות הממצא צריך למעשה לבדוק אותך ולראות אם קיימים סימנים קליניים של מחלה דלקתית כזו או אחרת אשר עשוייה להסביר את הממצא של CRP מוגבר.
לגבי ההפלות החוזרות, לתופעה זו יכולות להיות סיבות שונות אשר רבות מהן "גינקולוגיות" כלומר קשורות למבנה הרחם וכו' אך בנוסף קיימים מצבים בהם מערכת החיסון מייצרת נוגדנים הגורמים לקרישיות יתר וכן להפלות חוזרות. ישנם מספר נוגדנים כאלו (המכונים באופן כללי נוגדני אנטי - קרדיוליפין) ובדרך כלל רצוי לחזור על הבדיקות לפחות פעמיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)