לדר אבלין שלום רב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדר אבלין שלום רב
    א
    16/04/2009

הנני חולה המאובחנת כפיברומיאלגיה
    בבדיקת ה CRP שלי יצא ערך 1 כפול מהערך הנורמלי כמו כן מאז שאני חולה ה ESR מעט גבוה 60
    אין התייחסות לכך מצד הרופאים אבל בכל אופן אני חוששת שאולי תחושת הצריבה האינסופית בגופי קשורה לכך
    אשמח להתייחסותך בנוגע לערכים אלו
    שנית לגבי הליריקה שמעתי מחולים רבים שהליריקה עזרה להם רק לפרק זמן מסויים ואז חלה שוב החרפה האם זהב נכון?
    ולגבי תחושת השריפה צריבה בעור ברמות מחרידות בארץ נתקלתי מעט ברמות קיצוניות אבל בפורום בארהב יש פירוט נרחב ורבים שמתייחסים לכך
    זו תחושה קשה הרבה יותר מכל כאב בפרקים שמתווסף לכך
    תחושה של שריפה בעור קשה המלווה בתשישות מפחידה האם תחושה זו מוכרת לך וידוע ממה היא נגרמת האם יש לך עצות כיצד ניתן להקל במצבים אלו
    כמובן שנורולוג שולל כל קשר ומכוון לפיברו
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לדר אבלין שלום רב

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/04/2009

א שלום
    כידוע, פיברומיאלגיה אינה גורמת עלייה בשקיעת הדם או ב - CRP שהם מדדי דלקת. לכן בעיקרון צריך להעריך את מצבך מבחינה קלינית ולנסות לראות אם יש סימנים של מחלה דלקתית כלשהיא אשר עשוייה להסביר את העלייה במדדי הדלקת, כמו מחלת מפרקים דלקית או מחלה דלקתית אחרת.
    הליריקה היא תרופה בעלת יעילות מוכחת בפיברומיאלגיה ועשוייה להועיל גם לתחושת צריבה בעור (כמו שקיים במקרים של נוירופטיה היקפית). ככלל יש מקרים בהם יעילותה של תרופה זו (ושל תרופות אחרות ) פוחתת עם הזמן אך אין הכרח שתופעה כזו תתרחש וכדאי לנסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו