מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברומיאליגה והריוןיעל18/04/2009
שלום רב
אובחנתי לפני כשנה כחולת פירומיאלגיה , מתמודדת ללא תרופות . ללא עדות לדיכאון
עובדת ומתפקדת עם הכאב .
בת 39 נשואה + 3 ילדים בריאים ברוך השם
מתכננת הריון נוסף . האם יש קשר בין המחלה להריון ?
האם ניתן להרות וללדת עם מחלה זו ללא חשש ?
האם יש לדווח לרופא הנשים על המחלה ?
אשמח לתשובה מפורטת העונה על כל החששות
תודה
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי יעל
א19/04/2009טוב התשובה שלי לא מקצועית רק מניסיוני האישי
אני ילדתי לפני 9 חודשים בערך
ההריון היה בסיכון גבוה רק בגלל מצבי שלא היה מלהיב
עד שבוע 14 לא היה קל אבל מאז בא שיפור דרסטי
עשיתי המון שיחות בבריכה והעברתי עד הסוף לא בקלות אבל לא נורא
הקושי והכאב באו אחרי ולא מידי משהו כמו חודש
ההמלצות שלי
לדאוג שיהיה מי שיתעורר בהתחלה לתת לגוף לנוח ומיד לעשות טיפולים להרים את הגוף
ספורט בהדרגה וכו
אם זה השיקול אם להכנס להריון אני לא צריכהלומר לך שכל סבל כל כאב כל קושי ואצלי ברמות נוראיות וקשות סביר להניח ממך כי את עובדת
שווה הכל
החיבוק הקטן החיוך ירימו אותך הלאה
כמובן שצריך לקחת בחשבון שיכולה להיות נפילה אבל לא בהכרח יכול להיות שאצלך לא יהיה שינוי
יסלחו לי הרופאים לא חושבת שמישהו מהם יוכל לענות לך משהו מדוייק כי שום דבר לא הוכח לא ידוע וכל אחת לגופה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין19/04/2009יעל שלום,
למרבה ההפתעה יש מעט מאד מידע בספרות הרפואית בנוגע לשאלה (הנפוצה) שאת מעלה. בכל אופן אין הוכחה לכך שפיברומיאלגיה מחמירה בזמן הריון או מלווה בסיבוכי הריון ספציפיים. הריון רגיל כרוך בסימפטומים כמו עייפות, בחילות וכאבי גב אשר עלולים להצטרף לסימפטומים הבסיסיים הקיימים בפיברומיאלגיה. כמו כן בזמן הריון משתדלים להמנע מתרופות שאינן חיוניות ולכן קשה יותר לטפל בסימפטומים של פיברומיאלגיה.
כמובן כדאי לדווח לרופא הנשים על האבחנה אך בשום אופן אין סיבה רפואית להמנע מהריון עקב אבחנה של פיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)