הזרקת דפומדרול כשהפרקים במצב טוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזרקת דפומדרול כשהפרקים במצב טוב
    נתי
    26/04/2009

שלום,
    אני מטפל באנברל בלבד כבר חצי שנה בדלקת פרקים שקרובה בסימפטומים שלה ל-RA.
    הטיפול פועל בצורה כמעט מושלמת והדלקת ירדה פלאים, ואני מרגיש טוב.
    לפני הטיפול, הדלקת התבטאה בחריפות בעיקר בברכיים שם תמיד הצטברו נוזלים כ-100 CC בכל ברך ועברתי מספר דיקורים. נכון לכעת, עם הטיפול באנברל, אין לי נוזלים כל בדיקות הדם תקינות,
    אלא שאני עדיין (ואולי לעולם לא) לא יכול להתכופף על הברכיים במשך יותר משנייה או שתיים בגלל כאב בעת כריעת הברכיים.
    זה נובע ככל הנראה מתהליך ההינזקות שעברו הברכיים במשך השנים טרם התחלתי אנברל.
    כשביקשתי מהראומטולוג שלי להזריק לי דפומדרול לברכיים, הוא אמר שבמצב הזה של רמיסיה כמעט מוחלטת זה לא מהלך נכון.
    ההזרקה בליווי הטיפול באנברל לדעתי יש בה כדי לשפר עוד את הכאב בברכיים ואולי אפילו אוכל לכרוע ברך בצורה חופשית, מה שאין כן היום.
    האמנם, לא כדאי להזריק דפומדרול לברכיים? מה הבעייה עם זה?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לנתי

ד''ר יעקב אבלין
    26/04/2009

נתי שלום,
    כמו לגבי כל טיפול תרופתי אחר, גם הזרקה של דפומדרול כרוכה בתופעות לוואי. מעבר לאי הנעימות שבעצם ההזרקה (אותה אתה כבר מכיר) ולסיכונים היחסית נדירים של זיהום או דימום כתוצאה מההזרקה, קיימות תופעות לוואי סיסטמיות ומקומיות של הסטרואידים המוזרקים. במיוחד, הזרקה חוזרת ונשנית של סטרואידים למפרק מסויים עלולה לגרום נזק מצטבר לסחוס. אם אכן כל המדדים מצביעים על כך שכעת, תחת טיפול באנברל, המחלה שקטה, יתכן מאד שבאמת אין טעם לבצע הזרקה של סטרואידים. כמו כן, כמו שאתה ציינת, יתכן שהמגבלה בכיפוף נובעת כעת משינויים מבניים אשר נגרמו בעבר ואם כך המצב - סטרואידים לא יועילו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו