מיופתיה וראומטולוגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיופתיה וראומטולוגיה
    אופטימית29
    08/05/2009

במשך השנה וחצי האחרונות היו לי שני אירועי חולשה ברגליים עד כדי אי יכולת ללכת ללא עזרה.כמו כן יש לי כאבים ברגליים, במפסעות, באגן, בגב. הכאבים מחמירים מאוד במאמץ. בשתי בדיקות EMG נתגלתה מיופתיה בשרירי הגפיים, ביופסיית שריר יצאה תקינה.
    הCRP והESR גבוהים במקצת.cpk תקין
    MRI של עמוד שדרה מותני יצא תקין וכן מיפוי עצם.
    הופניתי לראומטולוג שטען שאני מקרה מעניין.הוא נתן לי פרדניזון 40 מ"ג וכל 5 ימים הייתי צריכה להוריד ב-5 מ"ג.רק ב-15 מ"ג היה שינוי והכאבים נעלמו. כרגע,אני במינוןן של 2.5. מ"ג והכאבים חזרו.
    הסיבה שקיבלתי סטרואידים היא לראות אם הכאבים והדלקת נעלמים.
    השאלה שלי היא לגבי מיופתיה.
    ידוע לי שמיופתיה היא יותר בעייה נוירולוגית אבל הנוירולוג חשד שמדבור במחלת רקמת חיבור. האם מיופתיה יכולה להיות חלק מבעיה ראומטולוגית?
    שאלה נוספת היא לגבי בדיקות דם, עשיתי לפני יומיים בדיקות דם כדי לראות אם יש עדיין דלקת בגוף.ה
    CRP כרגע הוא 0.89,האם זה נחשב תקין?
    בתודה,
    אופטימית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיופתיה וראומטולוגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    08/05/2009

לאופטימית שלום!
    מיופטיה אינה שמה של מחלה ספציפית, אלא מונח כללי המתאר פגיעה בשרירים. יש סובת שונות לפגיעות כאלו, לרבות השפעת תרופות, שינויים הורמונאליים, זיהומים, מחלות נוירולוגיות וכמו כן - מחלות ראומטולוגיות. לגבי אלו האחרונות - מדובר במחלות דלקתיות המערבות את השריר על רקע אוטואימוני - כמו פולימיוזיטיס ודרמטומיוזיטיס. מחלות כאלו אכן מטופלות בסטרואידים אך אם הן ערכי ה - CPK והן ביופסיית השריר תקינים - קשה לקבוע שמדובר במיוזיטיס. ערך ה - CRP שציינת הוא כנראה קרוב לתקין - תלוי במעבדה בה נעשתה הבדיקה. בדרך כלל הערכים הנורמאליים של המעבדה מצויינים ליד התוצאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מאיה
    08/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו