בכצט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכצט
    רונית
    10/05/2009

שלום רב
    לפני כחודשיים התחילו לי סימפטומים של כאבים במותן כולל רגליים ובירכיים אפטות באיבר המין ובפה וחום גבוה בבדיקות דם נימצא שקיעת דם של110 CRP 10 הובחנתיע"י רמטולוג כחולת בכצט והתחלתי טיפול של 2 כדורי קולכצין ליום .כרגע אני חודשיים אחרי אפטה בנרתיק רק בשלבי רפואה MONO% אולם כאבי המפרקים פשוט גוברים מיום ליום וכוללים את הידים ברכיים ובהונות הרגליים מצבי הנפשי בכי רע וזאת בשל חוסר שינה בשל כאבים במיוחד בלילות במהלך היום הכאבים ישנם אולם הם במינונים נמוכים יותר אולם אני מרגישה חולשה וכל מאמץ גורם לי להזעה ודפיקות לב.בבדיקות דם שקיעת דם ירדה ל7 CRP ירד ל0.5 MONO% עלה ל11 מ8 EOS עלה ל7.7 מ6
    האם הכאבים ילווה אותי גם לא בזמן התקפים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכצט

הוספת תגובה

• דר' יעקב אבלין שלום

רונית
    26/05/2009

לא קיבלתי תשובה על שאלתי לגבי בכצט
    ובנתיים חלו התפתחויות
    בשל כאבים חזקים במפרקים
    עד כדי אי אפשרות לישון בלילה הוחלט ע"י הרמטולוג שלי על מתן פרנדיזון 15 מ"ג ביום
    לאחר כשבועיים
    הכאב לא נעלם אולם הוא הפך לכאב שאפשר לחיות איתו האפטה באיבר המין עדיין לא הגלידה סופית(לאחר כחודשיים וחצי)
    מקבלת בנוסף קולכיצין 2 כדורים ביום ומה שקורה מקבלת אפטות בפה שנעלמות תוך יום יומיים
    קצת לא הבנתי את הרמטולוג שלי לגבי עניין הפננדיזון טוען שבמידה ונפסיק את הפרדניזון והכאב יחזור יהיה צורך במתן של כדורים לדיכוי המערכת החיסונית מה ההשפעות והסיכונים של כדורים אלה
    כמו כן בבדיקות הדם האחרונות שקיעת דם ירדה ל 7מ120 CRP ירד ל0.5 MONO % עלה ל11 מ8 EOS עלה ל7.7 מ6
    האם זה אומר שאני כבר לא בהתקף ובמידה וכן מדוע יש עדיין תסמינים של כאבים אפטות וכדו'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/05/2009

רונית שלום,
    במחלת בכצ'ט כמו במחלות דלקתיות אחרות הטיפול בפרדניזון צריך להיות קצר כל האפשר כדי להפחית תופעות לוואי של תרופה זו. לכן, כאשר המחלה פעילה יש לעיתים קרובות צורך בתרופת המדכאות את מערכת החיסון (כפי שגם פרדניזון פועלת) אך עושות זאת לטווח ארוך יותר ועם פחות תופעות לוואי מצטברות. יש תרופות שונות בקטגוריה הזו לרבות אימוראן, מטוטרקסאט ועוד.
    בדיקות הדם מעידות על ירידה בפעילות הדלקתית כפי שצפוי תחת טיפול בפרדניזון אך ככל הנראה מבחינה קלינית המחלה עדיין פעילה. בסופו של דבר הטיפול מכוון לקליניקה יותר מאשר לבדיקות המעבדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו