MCTD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• MCTD
    מאיה
    15/05/2009

השבוע אובחן כי אני סובלת מתסמונת מעורבת. יש לי כמה שאלות, תוך שאציין שאני בת 35 ואם ל- 3 עובדת במשרה מלאה:
    1. האם זה חולף מתישהוא?
    2. האם סיפטוממים של קשיי נשימה בשלושה ימים האחרונים מצביעים על בעיה?
    3.האם כדאי לרדת בהיקף המשרה?
    4. ניתנו לי רק כדורים של פלאקווניל לתקופה של חצי שנה. האם השימוש בהם מעיד על דרגת המחלה? ובאותו עניין האם יש מניעה של רגישות G6PD ליטול אותם?

ושאלה אחרונה - האם ניתן להעלות הבדיקות, כדי לקבל גם דיאגנוזה שלכם?

אודה לכל תובנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    MCTD

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/05/2009

מאיה שלום
    התסמונת בה מדובר היא אכן תסמונת "מעורבת", כלומר כזו הכוללת סימפטומים ממספר מחלות שונות בו זמנית. יחד עם זאת המחלה אינה דווקא קשה במיוחד, בהשוואה עם המחלות מהן היא "שואלת" את הסימפטומים, כמו לופוס ודלקת מפרקים שגרונתית. MCTD (MIXED CONNECTIVE TISSUE DISEASE) נוטה להיות מחלה כרונית, אם כי יש מקרים בהם בשלב מסויים הפעילות "נרגעת" ולעיתים אין צורך יותר בטיפול אלא במעקב בלבד.
    קוצר נשימה עלול להגרם מסיבות רבות ושונות וכדאי לבצע בירור בעניין לרבות אקו לב, תפקודי ריאות וצילום חזה.
    לגבי היקף המשרה, אני מציע להתחיל בטיפול ולראות איך את מרגישה. יש מקרים רבים בהם המחלה אינה משבשת את החיים במידה כזו שחייבים לרדת בהיקף העבודה. כל מקרה לגופו.
    פלקווניל היא תרופה מתאימה לאבחנה זו וניתנת לרוב במקרים שאינם קשים מאד. השימוש בתרופה זו אצל אנשים הסובלים מחסר G6PD צריך להתחיל בזהירות תוך מעקב אחר האפשרות של האמוליזה, כלומר פירוק כדוריות דם אדומות. אמנם תופעה זו שכיחה הרבה יותר בלקיחת התרופה דומה לפלקווניל כלורוקווין מאשר עם הפלקווניל עצמו.
    ניתן להתייחס לבדיקות באופן כללי, אבל לגבי בדיקות ספציפיות עדיף לדעתי לדון עם הרופא המטפל בהשלכות האישיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו