מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת פרקים+כאבי בטן חזקים מאודעירית19/05/2009
שלום רב,
אני בת 37 בעברי סרטן בצוואר הרחם, לללא טיפולים, לפני כשנה כריתת רחם.
קצת לפני שגילו את הסרטן (לפני כ-4 שנים) גילו לי דלקת פרקים נודדת, אשר פגעה בעיקר בברכיים, אצבעות הידיים, מרפקים ופרק ירך.
היום אני סובלת מכאבי בטן נוראיים, (אחרי פעמיים ניתוח לפתיחת הדבקויות מעיים) וכן התקף חדש של דלקת פרקים (כנראה) בעיקר ברכיים, והכי באגן. בבדיקה אחרונה RFשלילי יש לציין שאני לא מטופלת תרופתית מבחירתי.
רציתי לברר האם אתה רואה איזה שהוא קשר ישיר בן דלקת פרקים וכאבי הבטן? קראתי איזה כתבה שישנה מחלה מסויימת שהיא שילוב של דלקת פרקים+כאבי בטן חזקים מאוד. האם תוכל להגיד לי מה שם המחלה? (נדמה לי שזה היה משהו כמו ברצט.עוד משהו שאפשר לעשות ? תודה רבה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעירית
ד''ר יעקב אבלין20/05/2009עירית שלום,
יש מספר מחלות אשר עלולות לגרום הן לכאבי מפרקים והן לכאבי בטן. כך למשל מחלת מעי דלקתית (כמו מחלת כרון) מלווה באחוז משמעותי מהמיקרים מעורבות מפרקית הפוגעת במפרקי האגן, עמוד השדרה ובמידה מסויימת גם במפרקים גדולים. FMF היא מחלה נוספת הגורמת התקפים חוזרים של כאבי בטן, חום ולעיתים גם כאבי מפרקים. זוהי מחלה גנטית וההתקפים מופיעים לרוב החל בגיל הילדות.
מחלת בכצ'ט אותה הזכרת היא סוג של דלקת כלי דם אשר פוגעת בעור, במערכת העצבים, במפרקים, בריריות, בעיניים ועוד. מחלה זו עשוייה לפעמים לגרום לכאבי בטן אם כי זו איננה ההתבטאות השכיחה ביותר. המחלה נפוצה בעיקר בעדות מסויימות כמו ביוצאי טורקיה ועירק (אך קיימת גם בעדות נוספות. )
נראה אם כן שיש יותר מאפשרות אחת באבחנה המבדלת ולכן כדאי לעבור הערכה ראומטלוגית מסודרת כדי להגיע לאבחנה הנכונה וכדי לקבוע אם יש קשר בין כאבי המפרקים לכאבי הבטן במיקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)