כאבים סימטריים במפרקים ובשלד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים סימטריים במפרקים ובשלד
    ע.ע.
    21/05/2009

אני בן 40. בגיל 16-18 סבלתי מלדקות קשות במפרקי כפות שני הידיים, על רקע אימון במשקולות. עד היום הכאב חוזר במאמץ. במהלך השנים תוך כדי עיסוק בספורט פיתחתי קרקעים במיניסקוסים בשתי הברכיים (כך אובחן - לא טופל, אני חי עם הכאבים), כאבים חזקים בשתי כפות הרגליים (שזזים מהצד לאמצע, לכוון העקב וחוזר חלילה) שאובחנו כדורבן/ דלקת בגידים וטופלו במדרסים. וכאבים קשים בשתי הכתפיים. לאחרונה מתחילים גם כאבים באזור הצלעות מתחת לבית השחי, בשני הצדדים (צד אחד יותר מהשני). יש מכנה משותף מוזר בין חלק מהכאבים ברגליים, לאלו בכתפיים ולאלו בצלעות - הם מתחילים כמו פציעה. כל אחד מהם כמו פציעה מסיבה אחרת. צד כף הרגל - כאילו שקיבלתי מכה עם פטיש. הכתפיים - כמו פריקה קשה של הכתף. בצלעות - כמו דקירה עם מברג לתוך העצם או הריאה.

כלומר, לפעמים לצד הכאבים ה"רגילים" שנמצאים פחות או יותר כל הזמן ברמה של 4 מעשר בעת תנועה, מופיע כאב, כתוצאה מתנועה לא נכונה, שמגיע לרמה של תשע וחצי מעשר.

הפציעות בכתף אובחנו על ידי מומחה בעל שם כשחיקה בעצם הקבירליום המצריכה ניתוח.

לאחרונה נאמר לי לראשונה על ידי מומחה בעל שם לכף רגל, אליו פניתי בשל דלקות כף הרגל שלא עוברות מזה כעשר שנים, שמהלך הכאב והדלקת מצביע על בעיה מערכתית כמו מחלה אוטואימנונית ולא על דלקת כרונית רגילה.

רופא המשפחה (רופא פנימאי בכיר ומנהל מחלקה בבית חולים) ערך לי סדרה של בדיקות דם "ראמטולוגיות" וטוען שאין כל ממצא שיכול להסביר את הכאבים או המצביע על מחלה כלשהי.

האם הסיפור הנ"ל מצלצל כמו משהו מוכר ?

האם יכול להיות שהכל זה פציעות שונות בצירוף מקרים ?

האם מומלץ כוון כלשהו לבדיקה ? למי לפנות ?

תודה מראש

ע.ע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    23/05/2009

ע.ע. שלום,
    על פי התיאור אתה סובל מכאב מפושט באיזורים רבים של מערכת השרירים והשלד. בעייה כזו יכולה להגרם ממספר סיבות. יתכן שבאמת מדובר באוסף של בעיות מקומיות הקשורות לשחיקת סחוסים, גידים וכו', אם כי הרושם הוא שהכאב מפושט מידי מכדי להיות מוסבר רק על סמך זאת. אפשרות של מחלה כללית דלקתית או אוטואימונית, כלומר סוג של דלקת מפרקים, קיימת, אפילו אם בדיקות הדם אינן תומכות בכך בצורה ברורה (אם כי צריך גם לבדוק אילו בדיקות בוצעו). מאידך גיסא יתכן גם שמדובר על כאב מפושט שאינו על רקע דלקתי, כלומר על בעיה באופן הולכת הכאב ועיבודו על ידי מערכת העצבים. במיקרה כזה צריך לחשווב מצד אחד על בעיות של עצבים היקפיים (נוירופטיות) ומצד שני על כאב שמקורו במערכת העצבים המרכזית כמו בתסמונת הפיברומיאלגיה. לסיכום הייתי ממליץ שתיבדק על ידי ראומטלוג, אשר יוכל להעריך הן את האפשרות של מחלת מפרקים דלקתית והן את האפשרות של כאב בלתי דלקתי, כמו פיברומיאלגיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו