מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת פרקיםאמילי22/05/2009
לדוקטור אבלין שלום רב לפני שנה גילו לי דלקת פרקים ארטיטיס שנבעה מצהבת עשיתי את הבדיקות הנדרשות ותודה לאל הכל בסדר יש לציין שאני בת 36 כיום אני מטופלת במטוטרקסאט 4 כדורים בשבוע 2 פלאקווניל בוקר וערב ופרדניזון כדור של 5 יום כן יום לא אני כרגע בהורדה יש שיפור משמעותי חוץ מקצת כאבי גב תחתון בעיקר בדיקות הדם האחרונות יצאו תקינות אני עושה הליכות כל יום שעה וגם החלפנו את התזונה בבית לבריאה יותר שאלתי היא איך הולך ההורדה של הפרדניזון בהמשך וגם לגבי שאר הכדורים ואם הדלקת תעצר לגמרי ואמשיך את אורח החיים הבריא אני יכולה לשמור על זה לזמן ממושך תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין23/05/2009אמילי שלום,
בנוגע לפרדניזון, השאיפה היא להגיע למצב בו לא תזדקקי לטיפול זה כלל. לכן יש להמשיך בתהליך ה"גמילה" באופן הדרגתי עד להפסקת התרופה לחלוטין. אין נוסחה חד משמעית בנוגע לקצב הירידה בפרדניזון אבל את כבר מקבלת מינון נמוך מאד. יתכן שניתן כבר להפסיק את הטיפול או, אם רוצים להיות מאד זהירים, לרדת קודם לחצי כדור יום כן יום לא למשך מספר שבועות ואז להפסיק לגמרי. לגבי התרופות האחרות, אם אכן מדובר בדלקת מפרקים כרונית כמו דלקת מפרקים שגרונתית אזי סביר להניח שיהיה צורך להמשיך ולטפל בו באופן קבוע על מנת למנוע התלקחות של הדלקת ועל מנת למנוע היווצרות עיוותים ונזקים למפרקים. לגבי המינון המדוייק ולגבי הצורך בשתי תרופות (מטוטרקסאט ופלקווניל) או פחות - זה עניין לשיקול דעת של הראומטולוג המטפל על סמך המעקב לאורך זמן, על סמך ההתרשמות ממידת הפעילות של הדלקת ועל סמך נוכחות תופעות לוואי או העדרן. חשוב להדגיש שעם טיפול נכון ובשילוב עם אורח חיים בריא, אין שום סיבה שלא תוכלי לשמור את הדלקת במצב בלתי פעיל לאורך שנים ולנהל חיים רגילים לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)