הקשר בין ANA ו ANTI SMOOTH MUSCLE

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשר בין ANA ו ANTI SMOOTH MUSCLE
    קורין
    27/05/2009

שלום, נשלחתי לבצע בדיקות דם עקב MRI מוח שהראה נגעים לבנים לא ספציפיים , טשטוש ראייה , וורטיגו בראש, חולשה , סחרחורות וקצת עייפות. באחרונה הועלה חשד לקריש דם בשסתום של הלב, (שבסוף הוחלט שזה סתם התעבות קלה של השסתום, כי זה הצורה של השסתום שלי...), נשלחתי עקב כך לבצע מספר בדיקות ביניהם: ANA ו - ANTI SMOOTH MUSCLE ששניהם יצאו חיוביים. רציתי לציין גם שלעיתים לאחר אימון בחדר כושר יש כאבים מעטים בברכיים, לעיתים תחושת אי נוחות בברכיים כשאני יושבת ואני מרגישה צורך ליישר את הרגליים כי יש מין תחושת חולשה בברכיים. אבל, לא כל הזמן. רציתי לדעת האם יש קשר בין הבדיקות? ואם כן, מהן? ומה יכול להיות שיש לי? האם התוצאות החיוביות מראה על קשר הדוק במחלת לופוס? או מחלה אוטומנית אחרת? מחכה לתשובתך הדחופה, תודה
    קורין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקשר בין ANA ו ANTI SMOOTH MUSCLE

הוספת תגובה

• קורין שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    27/05/2009

אני מניחה שחפשו זאבת.
    בדיקות דם כוללות ANA ונוגדנים ל-SM אך הכוונה היא נוגדים ל-SMITH ולא ל-SMOOTH MUSCLE.
    נוכחות רמה גבוהה של נוגדנים ל-SMITH מופיעה רק בזאבת אך רק בכ-20% המקרים.
    בדיקות נוספות הן נוגדנים ל-DNA, RO. LAץ RNP.
    לא ציינת את גילך אך אם את צעירה עם MRI לא תקין רצוי לקבל טיפול בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו