התנפחות באצבע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנפחות באצבע
    אבי
    30/05/2009

סובל מדלקת פרקים פסוריאזיטית לאחרונה התנפח לי הפרק הקטן עי הציפורן לרמה שאני לא יכול יותר לכופף את האצבע מה עושים? לוקח 6 כדורים מטטרוקסט לשבוע ! האם לעלות את המינון? האם לעשות פיזיוטרפיה? האם אמבטיות של פאראפין עוזרות או מזיקות? תודה מראש לעונים היקרים !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנפחות באצבע

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    01/06/2009

אבי שלום,
    מה שאתה מתאר מעיד על פעילות של הדלקת למרות הטיפול הנוכחי. במצב כזה צריך לשנות את הטיפול כדי לדכא את הדלקת. זה יכול להתבצע על ידי העלאת מינון המטוטרקסאט (עד למקסימום של 25 מ"ג לשבוע) או על ידי מעבר לתרופה אחרת כמו תרופה מקבוצת האנטי TNF (תרופה ביולוגית). מכיוון שאני מבין שאתה מטופל במטוטרקסאט כבר תקופה ממושכת האופציה של מעבר לתרופה ביולוגית עשויה להיות עדיפה. בכל מקרה צריך לדון על האפשרויות האלו עם הראומטלחוג שמטפל בך.
    אמבטיות פרפין הן טיפול סימפטומטי שעוזר בעיקר באוסטאוארטריטיס (מחלה שאינה דלקתית) ואינן אמורות להשפיע בצורה משמעותית על מחלה דלקתית פעילה כמו דלקת מפרקים פסוריאטית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו