תוך כמה זמן פרדניזון אמור להשפיע?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוך כמה זמן פרדניזון אמור להשפיע?
    אפי
    01/06/2009

אני בהריון חודש 9
    מקבלת 10 מג פרדניזון כל בוקר בגלל בכטרב פעיל
    מקבלת פראמין או זופרן בגלל הקאות, ציפרמיל שמקבלת שנים נגד דיכאון וחרדה וכמובן ויטימינים וברזל להיריון.
    אני כל הזמן פוחדת שזה יותר מידי ומה יהיה ומאידך לא רואה ברירה.
    כרגע בכאבים רציניים אחרי שבטעות פספסתי בחג פרדניזון במשך 3 ימים כי נתקעתי בלי מרשם
    השאלה שלי תוך כמה זמן זה אמור בכלל להשפיע
    שנית האם מותר לקחת גם משככך כאבים כמו אקמול?
    האם פרדניזון משפיע על העובר ואיך? מתי ואיך להפסיק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    01/06/2009

מירב שלום,
    פרדניזון היא תרפוה אנטי דלקתית שמשפיעה מהר, כלומר תוך ימים אחדים לכל היותר. אם אין תגובה כנראה שהטיפול אינו מתאים מבחינת המינון או התרופה עצמה. אגב פרדניזון איננה טיפול אידיאלי למחלת בכטרב (Ankylosing spondylitis בשמה הנוכחי). היא עשוייה להשפיע על כאבים במפרקים היקפיים כמו ברכיים וכתפיים אבל פחות יעילה לפגיעה בעמוד השידרה. לנושא זה יש לשקול טיפול חלופי כמו תרופות ביולוגית.טיפול כזה בודאי יקל עלייך גם את הפסקת הטיפול בפרדניזון. ניתן להשתמש בפרדניזון בזמן הריון והתרופה נחשבת יחסית בטוחה, אם כי באופן כללי רצוי להמעיט ככל האפשר בתרופת בזמן הריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו