מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוך כמה זמן פרדניזון אמור להשפיע?אפי01/06/2009
אני בהריון חודש 9
מקבלת 10 מג פרדניזון כל בוקר בגלל בכטרב פעיל
מקבלת פראמין או זופרן בגלל הקאות, ציפרמיל שמקבלת שנים נגד דיכאון וחרדה וכמובן ויטימינים וברזל להיריון.
אני כל הזמן פוחדת שזה יותר מידי ומה יהיה ומאידך לא רואה ברירה.
כרגע בכאבים רציניים אחרי שבטעות פספסתי בחג פרדניזון במשך 3 ימים כי נתקעתי בלי מרשם
השאלה שלי תוך כמה זמן זה אמור בכלל להשפיע
שנית האם מותר לקחת גם משככך כאבים כמו אקמול?
האם פרדניזון משפיע על העובר ואיך? מתי ואיך להפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין01/06/2009מירב שלום,
פרדניזון היא תרפוה אנטי דלקתית שמשפיעה מהר, כלומר תוך ימים אחדים לכל היותר. אם אין תגובה כנראה שהטיפול אינו מתאים מבחינת המינון או התרופה עצמה. אגב פרדניזון איננה טיפול אידיאלי למחלת בכטרב (Ankylosing spondylitis בשמה הנוכחי). היא עשוייה להשפיע על כאבים במפרקים היקפיים כמו ברכיים וכתפיים אבל פחות יעילה לפגיעה בעמוד השידרה. לנושא זה יש לשקול טיפול חלופי כמו תרופות ביולוגית.טיפול כזה בודאי יקל עלייך גם את הפסקת הטיפול בפרדניזון. ניתן להשתמש בפרדניזון בזמן הריון והתרופה נחשבת יחסית בטוחה, אם כי באופן כללי רצוי להמעיט ככל האפשר בתרופת בזמן הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)