שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אני
    04/06/2009

שלום,
    אני חולה מזה כמה שנים באנגיואדמה שגורמת לשוקים אנפילקטים ושיוגרן בדרגה קשה שפגעה בבלוטות הלימפה.
    טיפולים בכמויות של סטרואידים, כימותרפיות למיניהן וטיפולי מבטרה חוזרים לא עזרו עד כה.
    האם זה יכול להיות סופני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    06/06/2009

שלום רב,
    מדובר בצירוף נדיר של בעיות. מחלת סיוגרן היא מחלה אוטואימונית הפוגעת בבלוטות הרוק והדמעות ולעיתים באיברים נוספים. הקשר בינה לבין אנגיואדמה אינו ברור אם כי יש מקרים בהם אנגיואדמה מלווה מחלות אוטואימוניות. בכל אופן לא מדובר במחלות "סופניות" כלומר מחלות קטלניות וחשוכות מרפא. מבחינת מחלת סיוגרן יש לבדוק אפשרויות נוספות של טיפול אנטי דלקתי ארוך טווח אשר יכולות להחליף את הסטרואידים (למשל מטוטרקסאט, אימוראן ואולי גם תרופות ביולוגיות). המקרה דורש מעקב צמוד הן של ראומטולוג ואולי גם של אימונולוג קליני ו/או מומחה לאלרגיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אני
    07/06/2009

שלום ד"ר
    אני מקבלת כבר שנים כל תרופה אפשרית.... אימוראן, סלספט, מבטרה.... כל דבר כמעט ניסיתי. זה לא אומר שהסתיימו האופציות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    11/06/2009

אכן נראה שמדובר במיקרה קשה ועקשני לטיפול. לא נראה שאוכל להציע "בשלט רחוק" פיתרון לבעייה - אך באופן כללי יתכן ששילוב כזה או אחר של תרופות מהסוג שהזכרת, עם או בלי סטרואידים, עשוי לפחות להקל על המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו