מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגביי אלוריל?עידן05/06/2009
שלום!
שמי עידן ואני בן 26 מזה מס' שנים אני סובל משיגרון (גאוט) וההתקפים באים לידי ביטוי בעיקר בקרסוליים הרופא משפחה נתן לי מרשם של אלוריל ומקריאה בהוראות הבנתי כי לא ניתן להפסיק ליטול את התרופה מכיוון שאז היא מעלה את חומצת השתן מאוד אינני נוטל את התרופה שאלתי מה ההשלכות של נטילת אלוריל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאוט זה שיגדון (לא שיגרון)
סופיה06/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין06/06/2009עידן שלום
הטיפול באופורינול (אלוריל) נועד להפחית את הרמה של החומצה האורית בדם ועל ידי כך למנוע התקפים של GOUT - או בשמו העברי - שיגדון. יש אנשים המפתחים אלרגיה קשה לאלוריל אבל אם זה לא קורה - אין בדרך כלל בעייה עם נטילה ממושכת של התרופה. המנעות מטיפול תוביל כנראה לעלייה בתדירות ההתקפים ובהדרגה ליצירת נזק בלתי הפיך במפרקים (קיימת גם סכנה של יצירת אבני כליות). זאת כמובן בהנחה שרמת החומצה האורית אכן גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם?
עידן14/06/2009אך השאלה היא האם אני אוכל להפסיק ליטול את התרופה ללא תופעות לוואי קשות?
כך הבנתי שכאשר נוטלים את האלפורינול ומפסיקים רמת החומצה האורית עולה פלאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין15/06/2009עידן שלום,
כעיקרון, אם אמנם מדובר ב - GOUT וקיימת רמה גבוהה של חומצה אורית, הרי שהטיפול המומלץ הוא טיפול קבוע והפסקת הטיפול עלולה לגרור עלייה מחודשת ברמת החומצה האורית והתקפים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאוט - שיגדון
אילנה24/04/2010אני גם סובלת מגאוט הסבל הוא רב כרגל מתנפחת ואי אפשר ללכת או אפילו לשים את קצה הרגל על הריצפה. המלצה שלי לא להפסיק את האלוריל אלא בהתייעצות עם רופאה ראומטולוגית. כמו כן יש לעשות דיאטה לא לאכול חלקים פנימיים של פרה או של עוף כמו לבבות, כבד. בשר בקר. חומוס וכו' תעיין באינטרנט יש הרבה מידע על נושא זה. גאוט יש לאנשים שיש להם חומצה אורית בדם ורואים זאת בבדיקות הדם. חומצה זו גם גורמת לאבנים בכליות כדאי לך לשתות הרבה מים בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtuy
אתי ארד31/08/2010שלום
לעיתים יש לי כאבים ברגל ימין ורק כאשר אני נועלת נעלי ספורט או נעל סגורה , הכאבים בשלושת האצבעות האחרונות בכף הרגל לא בבוהן כאשר אני חולצת את הנעל למספר דקות הכאב נרגע , האם זה גאוט ,.
איך נקרא הערך של חומצה אורית בבדיקות הדם
מודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערך נקרא uric asid
אורי25/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד25/09/2010נא לפנות את שאלתך לפורום ראומטולוגיה של BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)