מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה !!משה10/06/2009
שלום רב!
הסיפור שלי מתחיל לפני 4 חודשיים הייתי חייל קרבי ובשלב הטירונות התחילו לי כאבים באגן נוראים וכאבים בשרירי ההמסטרינגס שלי ובברכים,בעקבות זאת לא הצלחתי לזוז(הכוונה ללכת)מרוב עייפות ברגליים,זרמים ומדי פעם כאבים חדים במקומות הנ"ל.בעקבות זאת סופחתי ל"רם 2"(מקום שמקבל חיילים פצועים ומספק להם גימלים)אני נמצא ברם 2 כבר 4 חודשיים,הייתי אצל אורתופד מומחה לברכיים ואורתופדיה בשם עדי פרידמן כ-4 מפגשים הוא עזר לי מאוד,ואיבחן לי Patellar tendinitis ושרירי המסטרינגס מוקצרים משמעותית,קיבלתי כ12 טיפולי פיזותרפיה עד היום ועדיין יש כאבים ברגליים,בפגישה ה-4 אצל האורתופד המסקנות היו אלו:"הבעיה אינה נשמעת ונראית אורתופדית מבקש להפנותו לבדיקה במרפאה ראומטולוגית עם כל בדיקות הדם אינו מתאים לשירות כלוחם.ממליץ להמשך טיפול פיזיוטרפי שמבצע ולהמשיך הסיפוח לר"ם 2 עד לבדיקה במרפאה הראומטולוגית.
שאלתי היא מה יכולה להיות הבעיה שלי ברגליים אם היא לא אורתופדית יכול להיות חמור או לא?כמה זמן לוקח עד שאני אראה ראומטולוג(הבנתי שלוקח הרבה זמן)ואם אני חייל האם יש לי עדיפות שיקחו אותי מהר יותר לבדיקה מאשר מישהו אחר.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין11/06/2009אלי שלום,
כאשר מדובר על כאבים ממושכים באגן צריך לחשוב על האפשרות של מחלת מפרקים דלקתית המערבת את האיזור הזה. המחלה העיקרית שגורמת לכך היא מחלת ה - Ankylosing spondylitis. גם דלקת המפרקים המלווה את מחלת העור פסוריאזיס וזו שמלווה את דלקות המעי הכרוניות יכולות לגרום לפגיעה דומה. אין מנוס מבדיקה יסודית על ידי ראומטולוג וביצוע בדיקות הדם ובדיקות ההדמייה הנדרשות כדי להגיע לאבחון מדוייק. וכמו שאני נוהג להדגיש במיקרים אלו - חשוב לדעת שמדובר במחלות שיש עבורם כיום טיפול יעיל ובטוח אשר יכול לאפשר ברוב המיקרים חופש מכאבים וחיים נורמאליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
משה12/06/2009תודה רבה על תשובתך היא עזרה לי מאוד,ומקווה שתעזור בהמשך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
משה25/06/2009שלום!
הזכרת את המחלה ankylosing spondylitis הבנתי שזאת מחלה שפוגעת בגב ואמור להיות כאבי גב מאוד חמורים אבל אין לי בדיוק איך זה מתקשר בדיוק לאגן כי יש לי כאבים בשריר שקוראים לו IILICUS
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין25/06/2009אלי שלום,
המחלה בה מדובר היא מחלת מפרקים דלקתית אשר פוגעת בחוליות עמוד השידרה, במפרקי האגן וכמו כן במספר מפרקים היקפיים כולל כתפיים, ירכיים ועקבים. כאבים באגן הם אחד הביטויים הטיפוסיים של מחלה זו, בנוסף על כאבי גב. כמובן יש הרבה יותר אנשים הסובלים מכאבי גב מאשר חולים עם AS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)