מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברומילגיהדנית12/06/2009
שלום.רציתי לשאול שאלה.כאשר הייתי מאושפזת בבית חולים איכלוב(על מחלה אחרת) כול הזמן הרופאים כאשר הם שוחחו בניהם הם אמרו שאני סובלת מפיברומילגיה וממילה נוספת(נדמה לי" ראומטיק "אבל אני לא בטוחה).פתאום חשבתי לעצמי -מה זה?
ורציתי לשאול האם יש שני סוגים של פיברומילגיה או משהו כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין13/06/2009לאה שלום,
יתכן שאת מתבלבלת בין שתי מחלות: פיברומיאלגיה מצד אחד ופולימיאלגיה ראומטיקה מצד שני. מדובר בשתי מחלות שונות מאד. אמנם, שתיהן גורמות לכאבים מפושטים במערכת השרירים (בפיברומיאלגיה - כאב בכל חלקי הגוף, בפולימיאלגיה - כאב בעיקר בחגורת הכתפיים ובאגן). פולימיאלגיה ראומטיקה היא מחלה דלקתית המופיעה בדרך כלל בגיל מבוגר למדי (לרוב מעל גיל 60) ומלווה בשקיעת דם מאד מהירה בבדיקות המעבדה. המחלה מגיבה בצורה יוצאת דופן לטיפול אנטי דלקתי בסטרואידים. פיברומיאלגיה לעומת זאת איננה מחלה דלקתית, אלא בעייה באופן ההולכה והעיבוד של כאב במערכת העצבים המרכזית. מחלה זו עשוייה להתפתח בכל גיל. שקיעת הדם צפוייה להיות תקינה (כיוון שלא מדובר בדלקת) והמחלה איננה מגיבה לסטרואידים אלא לשילוב של פעילות גופנית, טיפולים משלימים וטיפול תרופתי המשפיע על הולכת כאב במערכת העצבים המרכזית, כמו התרופות ליריקה וסימבלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)