פיברומילגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומילגיה
    דנית
    12/06/2009

שלום.רציתי לשאול שאלה.כאשר הייתי מאושפזת בבית חולים איכלוב(על מחלה אחרת) כול הזמן הרופאים כאשר הם שוחחו בניהם הם אמרו שאני סובלת מפיברומילגיה וממילה נוספת(נדמה לי" ראומטיק "אבל אני לא בטוחה).פתאום חשבתי לעצמי -מה זה?
    ורציתי לשאול האם יש שני סוגים של פיברומילגיה או משהו כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומילגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    13/06/2009

לאה שלום,
    יתכן שאת מתבלבלת בין שתי מחלות: פיברומיאלגיה מצד אחד ופולימיאלגיה ראומטיקה מצד שני. מדובר בשתי מחלות שונות מאד. אמנם, שתיהן גורמות לכאבים מפושטים במערכת השרירים (בפיברומיאלגיה - כאב בכל חלקי הגוף, בפולימיאלגיה - כאב בעיקר בחגורת הכתפיים ובאגן). פולימיאלגיה ראומטיקה היא מחלה דלקתית המופיעה בדרך כלל בגיל מבוגר למדי (לרוב מעל גיל 60) ומלווה בשקיעת דם מאד מהירה בבדיקות המעבדה. המחלה מגיבה בצורה יוצאת דופן לטיפול אנטי דלקתי בסטרואידים. פיברומיאלגיה לעומת זאת איננה מחלה דלקתית, אלא בעייה באופן ההולכה והעיבוד של כאב במערכת העצבים המרכזית. מחלה זו עשוייה להתפתח בכל גיל. שקיעת הדם צפוייה להיות תקינה (כיוון שלא מדובר בדלקת) והמחלה איננה מגיבה לסטרואידים אלא לשילוב של פעילות גופנית, טיפולים משלימים וטיפול תרופתי המשפיע על הולכת כאב במערכת העצבים המרכזית, כמו התרופות ליריקה וסימבלטה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו