כאבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים
    הילה
    15/06/2009

אני בת 35 ויש לי סקלרודרמה כבר כשנה. אני לוקחת פרדניזון 10 מ"ג, מטוטרקסט 4 כדורים פעם בשבוע... ולמרות הכל אני עדיין סובלת מכאבים חזקים בכפות הידיים וברגליים. הכאב הוא בעיקר בברכיים ובכפות הרגליים כך שקשה לי ללכת ולעלות ולרדת במדרגות. אני בחורה צעירה עם 2 ילדים קטנים ואני מאוד מתוסכלת. אשמח אם תוכל לעזור לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/06/2009

הילה שלום,
    סקלרודרמה היא מחלה רב - מערכתית אשר עלולה לפגוע באיברים שונים של הגוף ובין היתר פוגעת גם במפרקים. האספקט הזה של המחלה מטופל בדומה למחלות מפרקים אחרות כמו Rheumatoid arthritis ולרוב מגיב לטיפול בתרופות דומות לאלו שמשמשות לטיפול במחלה זו. כך, פרדניזון ומטוטרקסאט הן בחירה הגיונית במצב זה, וקיימת אפשרות לעלות במינון של המטוטרקסאט על פי הצורך עד למקסימום של 10 כדורים (25 מ"ג) לשבוע. נוסף על כך, במיקרים קשים ניתן להשתמש אפילו בתרופות הביולוגיות מקבוצת האנטי TNF כטיפול למעורבות המפרקית של סקלרודרמה. (למרבה הצער לא נראה שתרופות אלו עוזרות לאספקטים האחרים של הסקלרודרמה). יחד עם זאת כדאי להמעיט בשימוש בסטרואידים בסקלרודרמה, כיוון שבנוסף לתופעות הלוואי הרגילות (והרבות), בסקלרודרמה באופן ספציפי קיימת סכנה של גרימת התקף לחץ דם גבוה ומסוכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו