מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימבלטהיונתן16/06/2009
שלום ד"ר אבלין,
הייתי מעוניין לשאול אותך 2 שאלות:
לוקח כבר שנה את התרופה סימבלטה- בעבר 60 מ"ג, כבר 5 חודשים נמצא על 30 מ"ג בעקבות בעיות שינה שנבעו מהכדור.
לאחרונה סובל מכאבים חזקים מאד(יש לציין שסובל מפיברו' שהוחמר לפני שנה כתוצאה מתאונת דרכים)- הכאבים מפושטים, כמעט ללא הפוגות, כבר בכל הפרקים כולל אצבעות.
1- האם יש לך נסיון טוב עם ליריקה. כדאי לשקול, אולי כתוספת לסימבלטה?
2- לגבי הסימבלטה, שמתי לב בחודשים האחרונים שאני סובל מבחילות שמתחילות ככה לקראת הצהריים. האם להערכתך זה קשור לכדור? האם אפשרי לקחת את הכדור לקראת הערב במקום בוקר?
רב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין17/06/2009יונתן שלום,
אין מניעה לשלב בין סימבלטה לליריקה, אשר פועלת במנגנון אחר. יש מיקרים בהם השילוב עשוי להיות יעיל מאד.
בחילה היא אחת מתופעות הלוואי השכיחות של טיפול בסימבלטה (אמנם בד"כ הבחילה נוטה לפחות עם הזמן). בהחלט ניתן ליטול את התרופה בשעות הערב, רצוי על קיבה מלאה וללכת לישון. בדרך זו לרוב הבחילה פחות מפריעה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

