דלקת פרקים ולופוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים ולופוס
    ע
    17/06/2009

שלום אני בת 21 ובערך מגיל 17 סובלת מכאבים במפרקים, אבחנו רק עכשיו שיש לי דלקת פרקים, בבדיקות דם בגיל 17 יצא ANA חיובי ולא אמרו לי דבר על לופוס, בינואר עשו לי שוב בדיקות ויצא לי שלילי ועכשיו בבדיקות דם יצא לי שוב חיובי והראמטולוג אמר שיש חשש ללופוס ועוד אי אפשר לקבוע כי אין מספיק תסמינים אני חייבת לציין שגם הבדיקות דם מצביעות על אנמיה מאוד קלה,
    מה עוד התסמינים שצריך לקבוע שסובלים מהם כדי שזה יוגדר לופוס?
    האם יש מניעה למחלה, ואם לא מה בעצם הטיפול?
    אני חייבת להגיד שזה מאוד מלחיץ אותי.
    תודה על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים ולופוס

הוספת תגובה

• ע שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    17/06/2009

בלופוס (זאבת) יכולים להיות תסמינים רבים כי מדובר במחלה היכולה לפגוע במערכות רבות בגוף. זאבת קל מתאפיין בדלקת במיפרקים ותפרחת בעור. על מנת לאבחן את המחלה דרושים 4 מתוך 11 תסמינים ביניהם ANA חיובי ובד"כ נוגדנים כנגד דנ"א (DNA).
    אם קיימים פחות מ-4 תסמינים אז בד"כ תוך 2-5 שנים יופיעו תסמינים נוספים.
    בד"כ לא מטפלים או מתחילים טיפול בפלקווניל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל

ע
    18/06/2009

הרופאה שלי כן רשמה לי את התרופה הזאת כבר, וקראתי וראיתי שזה לטיפול בזאבת ואני לא מבינה למה היא נתנה לי את התרופה אם היא עדיין לא קבעה חד משמעי שיש לי את זה

אין לי תפרחת בעור, זה תסמין שחייב להיות?

ולא הבנתי זה לא ממש משנה אם נגיד הבדיקות דם שלי יצאו טובות בכל מקרה עוד כמה שנים היא תופיע?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ע שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    20/06/2009

מקובל לתת טיפול בפלקווניל בחולים הלוקים במחלה דמויה ללופוס כמו אצלך. כי סביר יהיה שתפתחי את המחלה תוך 2-5 שנים. כמובן חלק מהראומטווגים מעדיפים לחכות עד התפתחות המחלה ואז לטפל. התפקיד של הרופאים כמומחים בנושא זה לייעץ למטופל על פי הידע שלנו. ההחלטה בידך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

ע
    20/06/2009

אז בעצם התרופה היא מין טיפול מונע? יש סיכוי שבעקבות התרופה המחלה לא תתפרץ?
    ועד כמה חשובה לי ההימנעות מחשיפה לשמש (אני עוסקת בספורט ימי) אם עדיין אין לי את המחלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ע שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    22/06/2009

ידוע חד משמעי שקיים קשר ישיר בין חשיפה לקרני השמש להתפתחות והתלקחות המחלה.
    אין תרופה שמונעת התפתחות זאבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו