כאבים וחולשה בשרירים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים וחולשה בשרירים
    שרית
    21/06/2009

אני בת 36 חודש חמישי בהריון שישי. אני מתקשה לעמוד פרק זמן על הרגלים וכן מתקשה לעלות מדרגות מאחר וכואבות לי הרגלים. וכן מתקשה לשאת משאות ולהרים ידיים מאותה סיבה. וכן כאבי כתפים צוואר וראש. ובעמידה מרובה סובלת מכאבי שרירים בבטן ובגב. אציין שבדיקות הדם כולל שקיעה ובלוטת תריס תקינות. הרופאה אמרה שהכל בסדר ואין כלום. אני נוטלת כדורי מציצה b12 וכדורי סידן מזה כחמישה שבועות. האם יש קשר להריון או למחסור מרכיב מסוים בדם או שזו בעיה בפני עצמה שאין לי מושג מהי וכן לרופאה. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים וחולשה בשרירים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    22/06/2009

שרית שלום,
    הריון עלול אמנם לגרום למיחושים שונים ורבים כתוצאה מעצם המשקל הנוסף וגם משינויים הורמונאליים. יחד עם זאת יתכן שכדאי להרחיב את בדיקות הדם ולבדוק למשך את רמת ה - CPK (אנזימי שריר) וכן נוגדנים כמו ANA ו - RF. אם הכאב מאד מפושט ומלווה רגישות רבה ניתן לחשוב גם על פיברומיאלגיה - מצב בלתי דלקתי הגורם כאב מפושט, הפרעות שינה, עייפות ורגישות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשת שרירים

יעל פ
    24/06/2009

אני לא רופאה. אבל מנסיוני (גם אני הרגשתי כך בהריונות ונשלחתי לפסיכיאטר...)כדאי לבצע בדיקה למיאסטניה גראביס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו