פלקוניל - תופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלקוניל - תופעות לוואי
    מיכל
    23/06/2009

כפי שציינתי בפניתי הראשונה מדובר במחלת לופוס ומכאן הבעייתיות. כולם מהללים את הפלקוניל בעוד שיש לתרופה תופעות לוואי רבות. פעמים רבות יש לי הרגשה שאני מתמודת עם התרופה ולא המחלה.

אילו תרופות חלופיות קיימות? מדוע לא מציעים אותן? הבנתי שיש תרופות ביולוגיות חדשות בתחום - האם זה יכול להיות הפתרון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלקוניל - תופעות לוואי

הוספת תגובה

• מיכל

ד''ר ג'יזל גודארד
    24/06/2009

פלקווניל היא התרופה מעולה לזאבת. למרות כרשומות תופעות לוואי רבות (כמו לתרופות אחרות) סה"כ השיעור של תופעות לא גבוה. יש להקפיד על בדיקת עיניים פעם בשנה. רצוי לא לעלות על מינון של 6 מ"ג לק"ג משקל.
    לגבי תרופות אחרות הקיימות-זה תלוי בביטוי המחלה ופגיעה במערכת.
    אין היום תכשיר ביולוגי שהוכח חד משמעי כיעיל ובטוח בלופוס.
    התאמה הטיפול תלויה בכל מקרה בנפרד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי פלקוניל - לופוס

מיכל
    24/06/2009

האם מוכרת לך, מהחולים בהם את מטפלת, תופעה של התקפי חולשה המלווים בסחרחורת קשה ותחושת ריחוף ברגליים (כאילו אני הולכת על עננים). כמו כן בתקופות שיא בזמן שאני שוקעת לשינה אני מתעוררת בבהלה מסחרחורת.

כל הבדיקות שנעשו לי בהקשר ללופוס וסחרחורות יצאו תקינות ולכן הכל מצביע על הפלקוניל.

אני מאוד סובלת מהמצב ואשמח לשמוע מה את ממליצה לעשות? אילו אלטרנטיבות ניתן לבחון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו