מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשת! איך מטפלים בדלקת פרקיםליטל02/07/2009
מזה כשנתיים אני סובלת מכאבים עזים בפרקי הידיים, מתקשה לתפקד במיוחד בבוקר - נאמר לי שזוהי דלקת פרקים. יש לי פחד אדיר מנטילת תרופות על בסיס יומיומי ולכן כל הזמן בורחת מטיפולים.
אני לא יודעת מה לעשות - אני ממש סובלת. מהן אפשרויות הטיפול הנוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין04/07/2009ליטל שלום,
השלב הראשון הוא להגיע לאבחנה חד משמעית. בשלב זה יש לעשות שימוש בבדיקה הגופנית, בבדיקות הדמייה (צילומים ו/או בדיקות נוספות) ובבדיקות מעבדה על מנת לקבוע אם מדובר במחלת מפרקים דלקתית או בכאב שאינו על רקע דלקתי. כמו כן אם מדובר במחלת מפרקים דלקתית, יש לקבוע את הסוג המדוייק (דלקת מפרקים שגרונתית, פסוריאטית וכו).
לאחר האבחון, אם אכן מדובר במחלת מפרקים דלקתית, צריך להעריך את מידת הפעילות של המחלה ואת הנזק אשר יתכן שנגרם עד כה.
אם מדובר במחלה דלקתית, קיימת חשיבות רבה להתחלת טיפול תרופתי מתאים בהקדם, הן על מנת להוריד את מידת הסבל והן על מנת למנוע נזק מתקדם ועיוות של המפרקים בעתיד, שעשוי להיות בלתי הפיך. למרות הרתיעה מלקיחה קבועה של תרופות, חשוב להבין שלהמנעות מטיפול עלול להיות מחיר כבד בהמשך. כמו כן כדאי לציין שחלק מהתרופות אינן ניתנות על בסיס יומיומי. מטוטרקסאט למשל ניתנת פעם בשבוע ורמיקייד - בערוי - פעם ב - 6-8 שבועות. אני ממליץ להתייעץ עם ראומטלוג לגבי הטיפול המתאים ביותר עבורך, מכל הבחינות, אבל לא להמנע מטיפול בבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)