מיואשת! איך מטפלים בדלקת פרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואשת! איך מטפלים בדלקת פרקים
    ליטל
    02/07/2009

מזה כשנתיים אני סובלת מכאבים עזים בפרקי הידיים, מתקשה לתפקד במיוחד בבוקר - נאמר לי שזוהי דלקת פרקים. יש לי פחד אדיר מנטילת תרופות על בסיס יומיומי ולכן כל הזמן בורחת מטיפולים.
    אני לא יודעת מה לעשות - אני ממש סובלת. מהן אפשרויות הטיפול הנוספות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    04/07/2009

ליטל שלום,
    השלב הראשון הוא להגיע לאבחנה חד משמעית. בשלב זה יש לעשות שימוש בבדיקה הגופנית, בבדיקות הדמייה (צילומים ו/או בדיקות נוספות) ובבדיקות מעבדה על מנת לקבוע אם מדובר במחלת מפרקים דלקתית או בכאב שאינו על רקע דלקתי. כמו כן אם מדובר במחלת מפרקים דלקתית, יש לקבוע את הסוג המדוייק (דלקת מפרקים שגרונתית, פסוריאטית וכו).
    לאחר האבחון, אם אכן מדובר במחלת מפרקים דלקתית, צריך להעריך את מידת הפעילות של המחלה ואת הנזק אשר יתכן שנגרם עד כה.
    אם מדובר במחלה דלקתית, קיימת חשיבות רבה להתחלת טיפול תרופתי מתאים בהקדם, הן על מנת להוריד את מידת הסבל והן על מנת למנוע נזק מתקדם ועיוות של המפרקים בעתיד, שעשוי להיות בלתי הפיך. למרות הרתיעה מלקיחה קבועה של תרופות, חשוב להבין שלהמנעות מטיפול עלול להיות מחיר כבד בהמשך. כמו כן כדאי לציין שחלק מהתרופות אינן ניתנות על בסיס יומיומי. מטוטרקסאט למשל ניתנת פעם בשבוע ורמיקייד - בערוי - פעם ב - 6-8 שבועות. אני ממליץ להתייעץ עם ראומטלוג לגבי הטיפול המתאים ביותר עבורך, מכל הבחינות, אבל לא להמנע מטיפול בבעייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו