פיברו TMJ וקשיי נשימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברו TMJ וקשיי נשימה
    פיבי
    02/07/2009

אובחנתי עם תשישות 2001 כרונית ופיברומיאלגיה-בשנת , 2003 מאז טופלתי קלונקס, ויאפקס, עשיתי התעמלות במים, פלדנקרייז ובהחלט הרגשתי שיפור והקלה בעיקר כששיניתי מקצוע וארחות חיים. לאחרונה נגמלתי מהקלונקס והויאפקס ממש לא אהבתי את מה שהקלונקס עשה ליכולת שלי לזוז להתרכז וכו'. מה שהכי מטריד אותי עכשו זה:הכאבים בצוואר בכתפיים, הידוק הלסתות, - במרפאת השיניים של בית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב הומלץ לי לפנות למעבדת שינה ומרפאת כאב ורק לאחר מכן שימוש בס לילה.
    קשיי הנשימה שהחלו לאחרונה מקשים עלי ומציקים לי יותר- בבדיקה במרפאת ריאות נשללה האפשרות לאסתמה, או כל בעיה אחרת הקשורה לריאות (בדיקות דיפוסיה, צילום חזה), ובכל זאת בעת מאמץ כמו הליכה בעליה, או הליכה ודבור בו זמנית, לאחר התכופפות לעישוב בגינה או נעילת נעליים כאילו נגמר לי האוויר- ואני חשה כאילו בית החזה והכתפיים מתקשים ויחד עם הכתפיים כאילו אני לובשת גופיית פלדה לוחצת. אינהלציה בונטולין מקלה עלי- רופא המשפחה ורופא הריאות חשבו שאלו הם התקפי חרדה לימדו אותי תרגילי נשימה- והמליצו על תרופות אנטי חרדתית שאני ממש לא רוצה לקחת. תרגילי-הנשימה מהנים ומקלים, אך אינם פותרים את הבעיה. אחרונה התחלתי לקחת מלטונין ואני נרדמת יותר מהר וישנה שינה טובה יותר, ובלילות האחרונים מתעוררת בגלל קושי בנשימה..
    השאלות שלי הן: מה הניסיון בטיפול בפיברו במעבדת שינה ומרפאת כאב והיכן עושים זאת?
    האם יש קשר בין הפיברו ו/או לתשישות לבין קשיי הנשימה? האם באמת עלי לחזור לקלונקס?
    אשמח לקבל תשובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברו TMJ וקשיי נשימה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    04/07/2009

פיבי שלום,
    פיברומיאלגיה קשורה באופן הדוק להפרעות שינה, עם שיבוש אופייני של איכות השינה ויקיצות מרובות. כמו כן, הפרעות נשימה, כמו דום נשימה לילי, גורמות לשיבושים קשים בשינה, לרבות יקיצות מרובות. הדפוס של השינה המשובשת משפיע לרעה על איכות החיים גם בזמן היקיצה וגורם להחמרה בכאב ובסימפטומים האחרים. בדיקה במעבדת שינה עשוייה לגלות בעיות ספציפיות כמו דום נשימה לילי וטיפול בבעייה כזו עשוי להשפיע לטובה גם על חלק מהסימפטומים האחרים. כמו כן אין לשלול את האפשורות שהתקפי חרדה תורמים לתחושת קוצר נשימה בשעות היום, אם כי כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר בנושא זה. אם אכן קיימים התקפי חרדה, טיפול נוגד חרדה עשוי לעזור, אבל קלונקס היא רק אחת האפשרויות. גם ליריקה למשל, תרופה בעלת יעילות מוכחת בפיברומיאלגיה, עשוייה לעזור להתקפי חרדה ויתכן שתעזור באופן כללי יותר מקלונקס, תרופה אשר אינה מועילה בצורה חד משמעית בפיברומיאלגיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו