מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסוריאטיק ארטריטיסקרמר אליעזר05/07/2009
שלום רב
שמי אליעזר , והובחנתי לפני כ-שנה וחצי כסובל מ גאוט . ( רגל ימין )
טופלתי בתרופות שונות ללא הקלה , ורק לאחר כחודשיים התחלתי אטופן 400 וקולכיצין , הכאבים פחתו , ויכולת התנוע חזרה .
כ- 3 חדשים אחר כך אצבע 2 בכף ימין החלה לכאוב , אורטופד הזריק לי זריקה שהרדימה את היד לחצי יום , וזאת התוצאה היחידה . האצבע התנפחה התכופפה , ללא יכולת תנועה , וכמובן כואבת , ובמיוחד בלילות .
הופנתי למח" הראוטולוגית באסף-הרופא , והתחלתי ב MTX , עד ל15 מ"ג לשבוע , אך ללא תוצאות . כעט אני עם 12 מג" MTX בשבוע , + 6 מג" SALAZOPIRIN , ו 10 מג" חומצה פולית .
עכשיו , הכאבים פחתו , מרגיש שרפה בכל אצבעות הרגליים , סחרחורות , ובחילות רוב הים .
היתי אמור להתחיל ב ANTI TNF , אבל לא עברתי טסט- מנטו , התחלתי בטיפול נוסף ב ISONIAZID 300 mg ב 6 ימים בשבוע +ויטמין B6 300 mg פעמים בשבוע .
ברור שכל חודש בדיקות דם .
מה דעתכם על הטיפול , האם יש אופציה אחרת מפני שאני מרגיש גרוע , קשה לי לעבוד , ומתפקד בקשי רב
בברכה , אליעזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין05/07/2009אליעזר שלום,
הרושם הוא שהיתה אי בהירות בנוגע לאבחנה שלך ולכן הטיפול המתאים התעכב. נראה שבתחילה סברו שמדובר ב - GOUT - אבל לא ברור אם בוצע ניקור אבחנתי של מפרק על מנת להוכיח אבחנה זו. יש להדגיש שאבחנה חד משמעית של GOUT אפשרית רק על ידי ניקור של מפרק מודלק, שאיבת נוזל מתוכו וזיהוי הגבישים האופיינים של חומצה אורית בבדיקה במיקרוסקופ אור מקוטב. אם בדיקה זו אינה מבוצעת הרי שמדובר בחשד ל - GOUT ולא באבחנה ודאית. במקרה שלך אני מבין שבהמשך אובחנת כסובל מדלקת מפרקים פסוריאטית (לא ציינת את זה אבל אני מניח שאתה סובל גם מפסוריאזיס). במחלה זו הטיפול מאד שונה מאשר ב - GOUT. התרופות שקיבלת (מטוטרקסאט וסלזופירין) הן תרופות טובות ומתאימות למחלה זו, אבל יש מקרים בהם הן אינן מספיקות ואז בהחלט יש מקום לנסות טיפול באחת התרופות מקבוצת האנטי TNF. הבעייה היא שהשימוש בתרופות אלו (רמיקייד, הומירה ואנברל) מחייב לשלול זיהום ישן בשחפת, כיוון שחיידק זה עלול להעורר ולהתלקח בעקבות הטיפול באנטי TNF. זו הסיבה שהופנית לביצוע בדיקת מנטו (תבחין עורי לשחפת) ובוודאי גם צילום חזה. אני מבין שבדיקת המנטו לא היתה תקינה, כלומר העידה על חשד לשחפת סמוייה ולכן אתה מקבל איזוניאזיד, שהיא תרופה אנטי שחפתית. לאחר השלמת הטיפול הזה תוכל סופסוף להתחיל את הטיפול באנטי TNF ויש סכוי טוב שתזכה להקלה משמעותית ביותר.
אני רוצה לציין שהאבחנה הסופית במחלות ראומטולוגיות אכן מתעכבת במקרים רבים כיוון שהמחלות מתפתחות באופן הדרגתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)