דלקת במפרק הלסת וטריגמינל נאורלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת במפרק הלסת וטריגמינל נאורלגיה
    יעל
    11/07/2009

שלום! הנני סובלת מזה 10 שנים מטריגמינל נאורלגיה. ההתלקחות הראשונה החלה כאשר הייתי בהריון הראשון - ובזמן זה גם אובחנתי לראשונה. לאחר מכן, בכל הריון היו לי התלקחויות חריפות... כיום, אני בת 40 ולאחרונה חוויתי שוב (הפעם שלא בהריון...) התלקחות של התקפי כאבים ואני מטופלת בטגרטול וממתינה לבדיקת MRI. יחד עם זאת, ציינתי בפני הרופאים אשר אני נבדקתי אצלם (רופא המשפחה והנאורולוג) כי לאחרונה (כמס' חודשים) חשתי כי הלסתות שלי אינן נסגרות היטב, כולל "קנקים", ולבסוף המצב "התייצב" על כך שאיני יכולה לפתוח את הפה כבעבר ושנסיון למפתח מלא כרוך בתחושת אי נוחות, לעתים מלווה בכאב, לאורך הלסתות, בעיקר השמאלית. עליי לציין שהכאבים של הטריגמינל נאורלגיה הם בצד השני (ימין), תמיד. רופאיי, לצערי, התעלמו מתלונה זו, אולם לי יש תחושה שכן יכול להיות קשר מסוים. אציין גם שכשנה לפני ההתלקחות הראשונה (כלומר - לפני כ- 11 שנים) עברתי תאונת דרכים, כאשר התהפכתי עם הרכב אשר בו נסעתי, ונפגעתי בחלק העליון של הגוף (צוואר) וזמן קצר לפני כן עברתי טיפול שיניים רשלני אשר בו הרופא ביצע עקירה כרורגית של שן בינה כלואה ללא שום צילום פנורמי... מכיוון שאני מנסה למצוא פתרונות לצרוף נסיבות אשר אולי גורמים לי להתלקחויות (על מנת לנסות למנוע התקפים בעתיד, כי זה
    נ-ו-ר-א כואב ומתיש) אני מפנה שאלה זו בפורום זה, אך אני לא בטוחה אם הגעתי ל"כתובת הנכונה"... אני מנסה ממש לעזור לעצמי, כי חיי הם גיהנום בזמנים שכאלה, ואני אימא לשלושה ילדים, אשר רוצה מאוד לתפקד באופן נורמלי... אם יש ביכולתכם לענות לי - אודה לכם מאוד!!! יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    12/07/2009

יעל שלום,
    כאבים במפרק הלסת עשויים להיות תוצאה של דלקת מפרקים שמערבת את המפרק הזה (כמו Rheumatoid arthritis) אך במקרים רבים אינם תוצאה של תהליך דלקתי וזאז מדובר בתסמונת של כאב כרוני - TMJD. תסמונת זו מופיעה בחלק מהמקרים יחד עם כאבים בחלקי גוף אחרים, הפרעות שינה ועייפות - מצב הנקרא פיברומיאלגיה. אם את סובלת מתלונות מפושטות יותר, ולא רק מכאבים במפרק הלסת, יתכן שבאמת יש קשר בין הדברים (ואולי גם קשר עקיף לתאונת הדרכים). אם זה המצב כדאי להבדק גם על ידי ראומטולוג. אם הבעייה ממקומת רק במפרק הלסת אז הטיפול בדרך כלל ניתן על ידי מומחה פה ולסת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו