פלקווניל עקב דלקת פרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלקווניל עקב דלקת פרקים
    שיר
    15/07/2009

מזה שנה אני לוקחת פלקווניל 2 כדורים ביום עקב דלקת פרקים קלה הראומוטולוגית אמרה לי לעשות בדיקת עניים פעם בחצי שנה עשיתי לפני חצי שנה אצל אופטיקאי בחנות משקפיים הוא אמר שהכל בסדר היום עשיתי שוב בדיקת עניים אצל רופא עניים הוא אמר איך לא אמרו לך לעשות בדיקת שדה ראיה הוא בדק אותי הוא אמר שאני רואה טוב אבל זה לא אומר כלום אם לא עשיתי בדיקת שדה ראיה כי קראו מקרים לא נעימים בגלל הפלקווניל השאלה שלי אם אני יכולה להפסיק את הפלקווניל לגמרי ולהשאר רק עם המטוטרקסאט 4 כורים פעם בשבוע אני נורא מודאגת וחרדה מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלקווניל עקב דלקת פרקים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/07/2009

שושי שלום,
    מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים פעם בחצי שנה במהלך הטיפול בפלקווניל. יחד עם זאת ראוי לציין שהפגיעה העיינית היא נדירה למדי. לגבי הפסקת הטיפול - בהחלט יש מקרים רבים בהם ניתן להסתפק בטיפול במטוטרקסאט (יתכן שיהיה צריך לעלות במינון). כדאי להתייעץ עם הראומטולוג המטפל ולקבל את ההחלטה בהתבסס על מידת הפעילות של הדלקת ושיקולים נוספים (למשל - אם יש תופעות לוואי מהמטוטרקסאט).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו