מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברומיאלגיה - ציפרלקס מול אלטרולעומר16/07/2009
שלום,
אני בן 20, חולה מזה כשנתיים בפיברומיאלגיה (שאובחנה לפני כ-10 חודשים) ובקרוהן. מאז אובחנתי כחולה בפיברומיאלגיה אני נוטל פעם בלילה אלטרול (כלומר, 25 מ"ג) ועושה פעילות ספורטיבית, משתדל 4-5 פעמים בשבוע (בהתחלה זו היתה שחייה, ב-7-8 חודשים האחרונים הליכה מהירה).
מצבי השתפר בצורה משמעותית מאז האבחון, אך בחודש האחרון התחלתי להרגיש עייפות גדולה בהרבה (למעשה, עד אז העייפות לא היתה חמורה ומה שהפריע לי הוא הכאבים). רופא המשפחה החליף לי את האלטרול בציפרלקס, מתוך מחשבה שייתכן שהאלטרול גורם לעייפות. התחלתי לקחת את הציפרלקס אך מהר הרגשתי פחות טוב - ישנתי הרבה פחות טוב והכאבים התגברו בצורה משמעותית. חזרתי לאלטרול והכאבים שוב פחתו וגם השינה השתפרה, אבל לאחרונה הרגשתי שהעייפות גדולה מדי ויש לי תחושה שלאלטרול יש קשר לכך (אני צריך לציין שאני מתנדב בצה"ל ולא יכול לישון 10-11 שעות בלילה כפי שהייתי ישן בלי בעיה בזכות האלטרול כשהיה לי זמן לכך). לכן, חזרתי לנטול את הציפרלקס במקום האלטרול. הבעיה היא ששוב הכאבים חזרו, השינה פחות טובה ויש גם עייפות - ייתכן בגלל בעיות השינה ובגלל שהתרופה עוד לא התחילה להשפיע. הבנתי שלוקח 4-6 שבועות עד שהיא מתחילה להשפיע. הבעיה היא שבינתיים אני סובל וקשה לי לתפקד בצבא, ושבכל אופן אין שום וודאות שהמצב ישתפר (ובמיוחד, שישתפר למצב טוב יותר משהיה עם האלטרול) לכשהתרופה תתחיל לפעול, אם בכלל היא תתחיל לפעול.
שאלותיי הן:
א) האם אין אפשרות לקחת גם את האלטרול וגם את הציפרלקס ביחד לתקופה עש שהציפרלקס אמור להתחיל להשפיע?
ב) האם יש תרופה שיכולה לעזור נגד העייפות? שמעתי שיש תרופה כזו שנקראת פרוויג'יל - מה היתרונות ומה החסרונות שלה?
ג) לאור העובדה שגם עם האלטרול אני עדיין סובל בחלק מהימים מכאבים שמאוד מפריעים לי לתפקד - האם יש מקום לשקול התחלת נטילה של סימבלטה או ליריקה? מה היתרונות והחסרונות של תרופות אלו?
בתודה מראש,
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הציפרלקס שקיבלתי הוא במינון 10 מ"ג
עומר16/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחפש מידע על סימבלטה CYMBALTA
מישהו18/07/2009סימבלטה ( לפעמים מופיעה גם כ - סימבלתה ) , שהיא במקור תרופה חדישה יחסית ( SNRI ) מיועדת במקור לטיפול בדיכאון שמגיע יחד עם כאבים (כאבים שונים ) .
אולם , לידיעתך בהחלט מטפלים בתרופה זו גם אצל חולי פיברומיאלגיה , גם בלי קשר לדיכאון .
הסימבלטה אמור לטפל גם בדיכאון , גם בעייפות וגם בכאבים הנילווים להם .
הכל בכדור אחד . כמובן שצריך מעקב רפואי למציאת המינון האופטימלי בשבילך .
תעשה חיפוש ב - גוגל על התרופה , גם בהקשר של פיברו' .
יש המון חומר גם בעברית .
חפש מידע גם על משפחת התרופות נוגדות דכאון ממשפחת SNRI . = משפיעות גם על סרוטונין וגם על נוראפינפרין ( נוראדרנלין ) .
ציפרלקס = שייכת למשפחת SSRI , פועלת רק על סרוטונין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין19/07/2009עומר שלום,
ציפרלקס אינה תרופה אידיאלית לטיפול בפיברומיאלגיה. הטיפול בפיברומיאלגיה מתבצע באמצעות תרופות המעלות את הרמה של סרוטונין ושל נורפינפרין במקביל. ציפרלקס היא תרופה המעלה בצורה מאד סלקטיבית רק את רמת הסרוטונין. התוצאה הזו טובה לטיפול בדיכאון אך הרבה פחות יעילה בפיברומיאלגיה. קיימת אמנם אפשרות לשלב את הציפרלקס עם אלטרול, כיוון שהאלטרול מעלה את רמת הנוראפינפרין וכך מושגת התוצאה הרצוייה. אבל טוב עוד יותר לעבור לתרופה אחת שמשיגה את שתי התוצאות גם יחד. סימבלטה היא תרופה כזו ואכן תרופה זו נבדקה ונמצאה יעילה כטיפול לפיברומיאלגיה. איקסל (IXEL) היא תרופה נוספת הפועלת באופן דומה.
אני הייתי ממליץ לנסות לעבור לאחת התרופות הללו, תוך הפסקת הטיפול באלטרול וציפרלקס.
פרוביג'יל היא תרופה המשפרת עירנות ועשוייה להועיל בפיברומיאלגיה, אם כי הנושא לא נבדק בצורה מסודרת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עומר20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)