מפרק הירך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפרק הירך
    ednax
    20/07/2009

שלום. אני חולת לופוס כבר 6 שנים בת 28. התחילו לי כאבים במפרק הירך אחרי צילום mri פוענח שם: משמאל: עוצמת אות גבוה של ראש וצוואר הירך. קיים איבוד גבוה של ראש הירך עם שבר תת כונדרלי ויצירת צ'יסטות תת כונדרליות בגדלים שונים. קיימת היצרות מרווח תוף פירקי עם פגיעה בסחוס המפרקי של האצטבולום. הודגמה כמות מוגברת של נוזל בתוך המפרק עם יצירת צ'יסטה סינובאלית במפשעה השמאלית בגודל 1.5 כפול 1 ס"מ מימין- ללא ממצא מיוחד. בנוסף קיימת אטרופיה שומנית של השרירים הגלוטאליים משמאל. ממצא לוואי- צ'יסטא פרא- אורטלית בגודל 4 ס"מ מימין . בסיכום תמונה מתאימה ל lt. h/p avn stage 3-4 האורטופד לא ממליץ על ניתוח ואומר לי להמשיך ככה. אני גם לא רוצה לעבור ניתוח כי אני עברתי הרבה דברים קשים עם המחלה ונראה לי מוזר שאין פתרון אחר, אשמח אם תגיד לי מה אומרת הבדיקה, ומה אוכל לעשות להקל על הכאבים . בבקשה תעזרי לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפרק הירך

הוספת תגובה

• עדיין מחכה

ednax
    23/07/2009

מחכה לתשובה. בבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ednax שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    25/07/2009

AVN-נמק העצם הוא מצב בלתי הפיך. קיימות סיבות שונות להתפתחות AVN ביניהם לופוס עם תסמונת נוגדי פוספוליפידים. כאשר האבחנה מוקדמת דרגה I-II לפעמים ניתן לטפל ע"י הקטנת הלחץ במיפרק - BORE DECOMPRESSION.
    אך כאשר המצב מתקדם יותר III-IV הטיפול ניתוחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו