מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זאת גמישות נורמאלית?דביר23/07/2009
היי.
אני בן 15.
אני בכלל לא אדם גמיש מטבעו או משהו כזה.
המרפקים לא נמתחים יותר מדי, גם הברכיים לא, אני לא מגיע לרצפה עם הידיים, אני ממש רחוק אפילו..
האצבעות ביד ימין ממש לא גמישות, אך יש איזור אחד גמיש בגוף, שזה האצבעות ביד שמאל, בעיקר האגודל.
זה תקין? או שזה מחלת פרקים? זה אמור להדאיג אותי?
(אני חושב שגם אחותי הקטנה, לא גמישה באף איזור, אבל מעט באצבעות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין24/07/2009דביר שלום
אנשים הסובלים מגמישות יתר של מפרקים ורקמות חיבור סובלים בדרך כלל מגישות בכל המפרקים. התועה שאתה מתאר אינה נשמעת כמו משהו שצריך להדאיג אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה, אז זה בסדר?
דביר25/07/2009המחלה של המפרקים הגמישים היא בכל המפרקים?
אני לא סובל ממנה רק בגלל שכמה אצבעות גמישות, נכון?
תודה על המענה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין26/07/2009כנראה שלא, אם כי צריך לבדוק אותך כדי לקבוע בוודאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה צריך לבדוק?
דביר26/07/2009מפרק המרפק בדקו, והוא לא גמיש בכלל, אותו דבר גם הברך.
וגם אני לא יכול להתכופף ולגעת ברצפה..
מה אתה חושב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין27/07/2009דביר שלום,
ההערכה של גמישות יתר מתבססת על מערכת של קריטריונים הנקראים Beighton criteria. קריטריונים אלו מתבססים על חישוב ציון המתבסס על הנקודות הבאות:
1. היכולת להתכוף ולהניח את כפות הידיים על הרצפה בלי לכופף את הברכיים (נקודה אחת)
2. היכולת לכוף ברך "אחורה" כלומר מעבר ליישור מלא. (נקודה אחת עבור כל ברך שמסוגלת להתכופף באופן זה)
3. היכולת ליישור המרפק מעבר ל - 180 מעלות (נקודה אחת לכל מרפק שמסוגל)
4. היכולת לכוף את האגודל אחורה ולגעת באמה (נקודה אחת על כל אגודל שכזה)
5. היכולת לכופף את האצבע החמישית (הקטנה) אחרוה מעבר ל - 90 מעלות (נקודה אחת על כל יד בה זה אפשרי).
על סמך אלו מרכיבים ציון ("SCORE") שיכול להגיע עד 9. ציון של 4 ומעלה, בנוכחות כאבי מפרקים הנמשכים מעל 3 חודשים אבחנתי לתסמונת גמישות היתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)