מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות באצבעות כף יד ימיןגלי29/07/2009
שלום רב,
אני בת 45, ימנית, חייה בריא ובריאה, מעצבת גרפית. לאחרונה התעוררו אצלי מס' בעיות "קטנות", שמחפשות התייחסות ופתרון:
ֿ1) במפרק העליון של הזרת, בחלק הפנימי של האצבע, כעין "גולה" כזו, שניתן לגלגל ימינה-שמאלה, קטנה, 2 מ"מ בערך, תחושה מוזרה ולא ברורה,. הזרת מעט מאוד יותר נוקשה בקיפול מזו של יד שמאל.
2) באותה יד, האצבע הקרובה לבוהן, המפרק התחתון קצת כואב בעיקר למעלה, בחלק החיצוני של היד. האצבע בטווח גמישות טוב אך פחות גמישה שזו של שמאל ולא מרגישה נרמאלי בכלל.
מה זה? זה התחלה של משהו? מה לעשות ואיך ועם מי לבדוק את זה?
חוצמזה יש לי בעיות סחוס בברך, לא הסטריות אך קיימות וכתף שמאל קצת "מתוחה" לעומת ימין שמשוחררת לגמרי.
אודה מאוד להתיחסותכם. מעדיפה לטפל בתופעה לפני שאתפרק.... ולא אחרי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין29/07/2009גלי שלום,
לא נראה שאת מתפרקת בשלב זה...
התופעות שאת מתארת עשויות להתאים לבעיות של שחיקת סחוס קלה ואולי גם לבעיות בגידי האצבעות על רקע של שימוש יתר. ניתן לבדוק את העניין אצל ראומטולוג או אורטופד כף יד ובמקרים מסויימים זריקה מקומית של סטרואידים או אמבטיות של פרפין חם לכפות הידיים עשויים להקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך + עוד שאלה (-:
גלי31/07/2009להקל, אין צורך. אני לא סובלת. אני פשוט חשה במחושים, מבינה שמשהו לא בסדר ורוצה להפטר מהם שהם עוד קטנים.
אני יודעת שסחוס מלאכותי עדין אין.
אך אולי את בעית הגידים/מפרק ניתן לפתור באופן "סופני". כלומר להבריא את המקום.
"מומחה לכף היד" אצלו בקרתי אמר לי שאם המפרק של האצבע יטריד אותי הוא יעשה לי ניתוח לגזירת הגידים... טוב שלא הציע להוריד את האצבע.
יש פתרון בונה כלשהוא? בארץ? או מחוצה לה?
בתודה, גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין31/07/2009גלי שלום
זריקה מקומית של סטרואידים עשוייה לעזור לבעייה הגידית, אם כי גם לזה עלולות להיות תופעות לוואי (במקרים נדירים יכול להגרם קרע של הגיד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)