מחלה בפרקים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלה בפרקים?
    אביגיל
    30/07/2009

לפני כחודשיים הופיעו כאבים ונפיחות בשורש כף יד ימין ניגשתי לאורטופד שעטף את היד בתחבושת מרופדת לשבוע וטופלתי בארקוקסיה.
    המצב עד היום לא השתנה פעם היד נפוחה וכואבת ולפעמים פחות.
    כשבועיים לאחר מקרה היד החלה ברך שמאל לכאוב, היא מתנפחת מעל הברך ולאט לאט היא כאבה עד שקשה לי ללכת. הגעתי שוב לאורטופד טופלתי באטופן נשלחתי לפיזוטראפיה ומיפי עצמות
    בנתיים הכאבים החמירו בלילה הכאבים קשים בבוקר כל הגוף הופך למקשה בבוקר לוקח לי הרבה זמן עד שאני מצליחה להניע את עצמי, בכפות הרגליים אני מרגישה כאילו שיש שלפוחיות
    ההליכה קשה וגם רגל שמאל נדבקה. הגעתי לרופאת המשפחה שהפנתה אותי לבדיקות דם ולראומטולוג.
    תשובת בדיקת הדם כלהלן: שקיעת דם 70, CRP -2.93 RF -8190000 תפקודי כבד גבוהים
    תשובת מיפוי עצמות קיימת קליטה מוגברת בפטלות גן בשורש שני כפות הידיים ובאופן לא סדיר לאורך עמוד השדרה כולו האם תהליך ניווני או דלקתי? אבקש לשמוע דעתך כי ראומוטולוג יש רק עוד שבועעים תןדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלה בפרקים?

הוספת תגובה

• טעות ברגל

אביגיל
    30/07/2009

סליחה הכאבים ברגל ימין ולא שמאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    30/07/2009

אביגיל שלום,
    על פי התיאור בהחלט נשמע כאילו מדובר בסוג של דלקת מפרקים. (אמנם לא הבנתי בדיוק מה היתה התוצאה של בדיקת ה - RF). כיוון שכל הסיפור חדש יחסית קשה לקבוע עדיין אם מדובר בדלקת כרונית כמו Rheumatoid arthritis או בדלקת חריפה (למשל בתגובה למחלה זיהומית). בכל אופן כדאי להבדק אצל ראומטולוג בהקדם ולהתחיל טיפול אנטי דלקתי מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו