ויופקס או סימבלטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויופקס או סימבלטה
    בטי פריש
    31/07/2009

ד"ר אבלין שלום,

הנני בת 60 .לאחרונה אבחנו אצלי פיברומיאלגיה . בנוסף אני סובלת מכאבים במפרקים באיזור האגן, הירך והברך. לאחרונה החריפו הכאבים והפכו בלתי נסבלים . הכאבים מפריעים לי לישון בלילה והשינה הפכה לסיוט. אני בבוקר קמה שבר כלי וכל היום אני עייפה. השתתפתי בקבוצת מחקר באחד מבתי החולים וזה לא עזר לי בכלום. הנני לוקחת כבר מספר שנים ויופקס למניעת חרדה ודיכאון. החרדות נובעות על רקע מחלות ומוות שגרמו לכאבים פיזיולוגיים מתניידים כל פעם במקום אחר. אני מדברת על תקופה של כ-8 שנים. עברתי את כל הבדיקות חלקן מעמיקות וחודרניות כולל סי.טי ראש, גסטרוסקופיה קולונסקופיה וכדומה כדי לשלול אפשרויות של בעיה אמיתית. כמובן שעד שלא עשיתי כל בדיקה לגופה לא נרגעתי ואז שקיבלתי תשובות וכולן היו בסדר המשבר חלף עד לפעם הבאה שזה יכול היה לקחת שבוע שבועיים. בכל אופן טופלתי בציפרלקס וכעת בויופקס. לשאלתי , מתוך בירור שעשיתי הבנתי שסימבלטה הוא כדור שמטפל בבעיות דיכאון ובכאבים עצמם. ששאלתי את הראמוטולוג שלי אם להחליף את היופקס בסיבמלטה הוא אמר שאין צורך שזו אותה תרופה. הרופאת משפחה שלי כן חשבה שאני צריכה לנסות את הסימבלטה ואגן נ יסיתי אותה והרגשתי טוב יותר . העניין הוא שמספר הכדורים שהיו לי נגמרו והפסקתי בבת אחת מה שעירער לגמרי את מצבי למרות שבמקביל המשכתי לקחת את הויופקס. מה לעשות? מה עדיף? להחליף, להשאר עם אותה תרופה? אני די אובדת עצות והכאבים מטריפים אותי.

בברכה,

בטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויופקס או סימבלטה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    31/07/2009

בטי שלום,
    סימבלטה וויפקס הן שתי תרופות בעלות מנגנון פעולה דומה - שתיהן מעלות את הרמה של סרוטונין ונוראפינפרין במערכת העצבים המרכזית. אמנם יש לציין שויאפקס משיגה את התוצאה הזו בעיקר במינונים גבוהים יחסית (מעל 150 מ"ג ליממה). בין שתיהן סימבלטה היא היחידה אשר הוכחה כיעילה לטיפול בפיברומיאלגיה. לכן ובייחוד אם כבר צברת נסיון עם שתיהן והרגשת טוב יותר עם סימבלטה, בהחלט נראה הגיוני לעשות את המעבר מויאפקס לסימבלטה. יש לציין שסימבלטה כבר רשומה כיום במשרד הבריאות הישראלי כטיפול לפיברומיאלגיה (מה שלא נכון עבור ויאפקס).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו