לדוקטור אבלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדוקטור אבלין
    שיר
    02/08/2009

יש לי שאלה לגבי מין רעידות קלות בידיים האם זה קשור לדלקת פרקים שאלה שניה מה אני אמורה להרגיש אחרי שהורדתי את הסטרואידים ועוד שאלה יש לי דלקת פרקים סרונגטיבית מה זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לדוקטור אבלין

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    02/08/2009

שושוי שלום,
    רעידות בידיים לרוב אינן קשורות לדלקת מפרקים אלא לבעיות נוירולוגיות.
    אם טופלת בסטרואידים עקב דלקת מפרקים הרי שיש צורך לרדת בהדרגה במינון עד להפסקתם, תוך מתן תרופה אחרת שתדכא את התהליך הדלקתי. אם הירידה בסטרואידים מבוצעת בצורה מספיק איטית לא צריכות להיות בעיות, אלא אם הדלקת מתלקחת (ואז צריך להוסיף עוד טיפול נוסף). לעיתים יש מחושים וכאבים בלתי ספציפיים בזמן הירידה מסטרואידים, אך אלה חולפים.
    המונח "סרונגטיבי" בהקשר של דלקת מפרקים מתייחס לתוצאה של בדיקת הדם הנקראת Rheumatoid factor . אם בדיקה זו חיובית הדלקת מכונה "סרופוזטיבית" ואם היא שלילית - "סרונגטיבית". בדרך כלל דלקת סרופוזטיבית נוטה להיות יותר "תוקפנית" וגורמת יותר נזק למפרקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו