חריקות במפרק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חריקות במפרק
    מודאג
    06/08/2009

שלום רב,

אני בן 24, יש לי חריקות במפרק של כתף ימין, זה התחיל רק לפני שלושה ימים, אני מדבר על חריקות ממש ולא "קליק" שזה משהו נורמלי, החריקה גם גורמת לכאבים ביד ובכתף, אין הגבלה בתנועות היד, אך יש רק חריקות שגורמות גם לכאבים, האם זה יכול להיות שיש לי בעיב במפרק? שחיקת סחוס? הוא דבר כזה יכול לחלוף (כי אני בגיל צעיר ולרוב זה קורה בגיל 50+) ?
    לציין כי אני רזה מאוד , 53 ק"ג, גובה 168 ס"מ, ובתקופה האחרונה (ב- 20 יום האחרונים) יש לי חוסר תיאבון כתוצאה ממצבי מתח ודיכאון (אני בתקופה האחרונה לא מרגיש טוב מבחינה בריאותית, וזה משפיע על המצב שלי, מכניס אותי למתח ודיכאון), אני אוכל רק 2 ארוחות בממוצע, הארוחות קטנות, אפשר לומר שזו תזונה לקויה.
    לציין גם אני לא מפעיל עומס על המפרק, אני גם לא עובד, לא מבצע פעילות גופנית.
    (בדיקת דם שעשיתי לפני שלושה חודשים היתה תקינה לחלוטין )
    לכן האם כבר מומלץ לעשות צילום רנטגן? או זה יכול לחלוף? והאם תזונה לקויה ומשקל נמוך יכולים לגרום לחריקות במפרק?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חריקות במפרק

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    07/08/2009

שלום רב,
    חריקות וכאב בכתף מרמזים על בעייה מכנית כמו קרע חלקי של סחוס או מבנה אחר באיזור הכתף. כדאי להבדק על ידי אורטופד אשר עשוי לבקש בדיקות הדמייה שונות של הכתף, כולל צילומי רנטגן רגילים ואולטראסאונד. במקרים מסויימים נדרשת בדיקת MRI להדגמה מיטבית של המבנים בתוך הכתף. אינני משוכנע שקיים קשר ישיר בין בעיות האכילה שאתהמתאר לבין הסימפטומים אך בכל מקרה צריך קודם כל לאבחן במדוייק את טיב הבעייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו