דלקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת
    לנה
    08/08/2009

שלום ד''ר!

אני בת 26 ויש לי סאקרואיליאטיס התחלתי דו צדדי, יותר מצד שמאל. עשיתי CT של אגן. גם מופייות ארוזיות שטחיות.

הרופאה נתנה לי טיפול פיזיוטראפי ותרופתי (ARCOXIA) כדור אחד ביום.

האם הטיפול הוא נכון? התרופה לא פוגעת בכבד ובכיבה?

ומה זה ארוזיות, האם אפשר לטפל במחלה או שאני נשארת איתה לכל החיים?

ועוד שאלש אחד: האם ידוע לך הדיקור סיני יכול לעזור במצבי?

תודה מראש!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    08/08/2009

לנה שלום,
    ארקוקסיה היא תרופה אנטי דלקתית בעלת טווח פעולה קצר יחסית (עד 24 שעות). התרופה יעילוה כטיפול בכאבים במחלה דלקתית כמו Ankylosing spondylitis אך אינה משנה את מהלך המחלה. לתרופה זו יש תופעות לוואי מבחינת הקיבה, הכליות, לחץ הדם וכו' ולא רצוי לקחת אותה על בסיס קבוע.
    ארוזיות הן איזרים של "כרסום" העצם הסמוכה למפרק על ידי התהליך הדלקתי ומעידות על נזק גרמי שבעיקורן הוא בלתי הפיך.
    דיקור סיני עשוי להקל על כאבים.
    דבר נוסף אותו כדאי לציין: למחלה שלך יש כיום טיפול יעיל באמצעות תרופות מקבוצת האנטי TNF כולל רמיקייד, הומירה ואנברל. כדאי לדון על כך עם הראומטולוג המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת

לנה
    09/08/2009

ד''ר שלום ותודה על תשובה מהירה!!!
    הרופאה נתנה לי תרופה "ארקוקסיה" כי היא אמרה שבמקרה התחלתי כמו אצלי לא נותנים משהו חזק. אז התרופה ביולגית לא פוגעת בכיבה וכליות? כדאי אותה לקחת? ולאיזה תקופה? ועוד שאלה: ארוזיות - זה משהו מסוכן?, גם אותה תרופה (ביולוגית) מטפלת בהם?
    תודה ויום טוב!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    09/08/2009

לנה שלום,
    התרופות הביולוגיות הללו אינן פוגעות באופן טיפוסי בקיבה או בכליות. מדובר בטיפול ארוך טווח, היכול להנתן משך חודשים ואף שנים. תרופות אלו מסוגלות למנוע התפתחות של ארוזיות בלתי הפיכות. ארוזיות אינן "מסוכנות" אך הן בלתי הפיכות והן מעידות על נזק מבני לעצם שר יכול להוביל לעיוות או לאיבוד טווחי תנועה.
    באופן כללי התרופות הביולוגיות הן בהחלט אופציה שצריך לשקול אותה, גם במחלה מוקדמת, וכאמור - כדאי לדון על כך עם ראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו