ארטריטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארטריטיס
    יהודית
    12/08/2009

אני בת 67. מזה כחודש יש לי כאבים חזקים בשתי הידיים, כולל האצבעות. בבדיקת דם לא נמצא דבר. הפסקתי לפני כשבועיים ליטול סימוביל. רופא ראומטולוג בדק אותי ונתן לי פרדניזון 10 מ"ג למשך שבועיים.
    שאלתי: האם יש סיכוי שהכאבים האלה יעברו לבד, (לפני שאני מסתבכת בנטילת תרופות מסוכנות), או שאין לי ברירה, אלא לקחת את מה שהרופא נתן.

בתודה מראש. יהודית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארטריטיס

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    13/08/2009

יהודית שלום,
    תלוי בין היתר מה נמצא בבדיקה. אם הראומטולוג התרשם שיש סימנים של דלקת מפרקים רצוי להתחיל טיפול בתרופות אנטי דלקתיות, כולל פרדניזון. יתכן שמדובר במחלה דלקתית כמו פולימיאלגיה ראומטיקה, שמתאפיינת בשקיעת דם מאד גבוהה וכאבים בכתפיים, בזרועות, בירכיים ועוד.
    יחד עם זאת יתכן שמדובר בכאבים על רקע שאינו דלקתי (למשל כאב הקשור לתרופות להורדת כולסטרול ואז פרדניזון לא יעזור. בשורה התחתונה כדאי לנסות להבין עם הרופא מה לדעתו האבחנה ולמה יש צורך בטיפול הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו