התקן תוך רחמי עשוי לעורר לופוס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקן תוך רחמי עשוי לעורר לופוס?
    ג.ס.
    16/08/2009

אמי נפטרה מלופוס בגיל צעיר. אני בת 36 לאחר 3 הריונות ועד כה לא נמצאה עדות ללופוס בגופי. בעקבות המלצת גניקולוג עברתי לפני כחצי שנה משימוש בגלולות אסטרוגן (יסמין) להתקן תוך רחמי מסוג מירנה המבוסס על פרוגסטרון שאינו אמור לעודד הסיכוי להתפרצות של המחלה, במידה וקיימת. לאחרונה חשתי שינויים הורמונאליים שבאו לידי ביטוי בעיקר בפצעונים בכמות קטנה מאד בעור הפנים והחזה (באזורים החשופים לשמש) - פצעונים מסוג שלא הכרתי עד כה, שאינם מתפוצצים. פרט לכך אני סובלת מכאבים ביד ימין - ככל הנראה דלקת שחוזרת אחת לתקופה, וכן מכאבי גב בחיבורי העצמות (בעבר נאמר לי שבשל גמישות מפרקים ואישמירה על פעילות גופנית). כמו כן, התחלתי לסבול לאחרונה מכאבי ראש. בדיקת דם שללה המצאות לופוס. האם בדיקת DNA מספיקה לשלילה המצאות המחלה?
    כמו כן, רופא המשפחה הביע בפני חשש רב מפני התפרצות אפשרית בשל השימוש בהתקן, המגרה תמידית את המערכת החיסונית, והמליץ על הסרת ההתקן.
    האם ישנם מחקרים או עדויות על התפרצות לופוס בעקבות שימוש בהתקן רגיל או בהתקן מסוג מירנה?
    תודה, ג.ס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ג.ס. שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    18/08/2009

אין מניעה משימוש בהתקן תוך רחמי עם ציפוי של פרוגסטרון.
    קיים מחקר ששימוש בגלולות עם מינון קטן של אסטרוגן אינו מגביר סיכון להתלקחות זאבת. יחד עם זה, עדיין נמנעים מלהמליץ על גלולות כאמצעי מניעה.
    על מנת לאבחן לופוס צריך 4 מתוך 11 ממצאים ביניהם ממצאים גופניים וממצאים במעבדה. נוכחות נוגדנים ל-DNA ברמה גבוהה בחולה עם תסמינים מתאימים מתאים לאבחנה של לופוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. ג.ס.

ג.ס.
    22/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו