ANA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ANA
    אני
    23/08/2009

שלום,
    עקב כאבים במפרקים הופנתי לראמטולוג,
    הראמטולוג קבע שיש דלקת פרקים קלה ביותר, ובעקבות בדיקת דם עם ANA חיובי הוא החליט שככל הנראה יש לי זאבת או לחילופין- היא תתפרץ בעתיד, הוא החליט לרשום לי פלקווניל פעמיים ביום. אני חייבת לציין שלא נעשו לי אז שום בדיקות דם לקבוע את הזאבת ולא היה רשום כייל לבדיקת ה-ANA (שנעשתה שלוש שנים לפני...)
    הוא שלח אותי לבדיקת דם אחרי חודשיים שהיתי אצלו, שבה בודקים האם יש זאבת, לא קיבלתי עוד את כל התוצאות אבל הANA יצא שלילי ANTICENTROMERE Ab שלילי, קראתי קצת באינטרנט והבנתי שחייבים שהבדיקות הללו תיהיה חיוביות האם זה נכון האם זה שולל את הזאבת?
    ועוד שאלה, האם זה לא מחדל להתחיל לטפל בתרופה לפני שיש מספיק קריטריונים לאבחון המחלה, ובכלל לפני שהרופא מודיע שהמחלה קיימת ומכניס את החולה ללחץ?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ANA

הוספת תגובה

• אני שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    24/08/2009

ANA חיובי בכייל גבוה מהווה אחד הקרטריונים לאבחנה של זאבת. יתר על כך- ANA שלילי שולל לופוס.
    בנוכחות תסמינים נוספים ובחשד לזאבת ובנוכחות ANA חיובי באופן משמעותי- הבדיקות הבאות הן רמות נוגדנים לדנ"א, RO, LA, RNP, SMITH.
    בחשד לזאבת -3 במקום 4 קרטיריונים, חלק מהרופאים מציעים טיפול בפלקווניל. אחרים מחכים עד שקיימים 4 קרטריונים ללופוס מובהק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה..

אני
    25/08/2009

ברגע ש-ANA שלילי זה שולל לופוס אבל מה קורה כשזה פעם שלילי ופעם חיובי?

ועוד שאלה הגיעו לי עוד תשובות ויצא ENA חיובי ממה זה יכול לנבוע, האם גם לאנשים בריאים קיימים הנוגדנים האלה או שזה גם מעיד על לופוס?
    30.0- 0.0 IU/ml 2.2 DNA (ds) Ab
    40.0- 10.0 mg/dl 31.4 COMPLEMENT C4
    180.0- 90.0 mg/dl 134.0 COMPLEMENT C3
    הבדיקות האלה תקינות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו