אלנקולוסינג ספונדליטיס וכפות רגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלנקולוסינג ספונדליטיס וכפות רגליים
    עדין
    24/08/2009

שלום. אני מאובחנת כחולת אלנקלוסינג ספונדליטיס ומטופלת ב-סלאזופרין עם הטבה מסויימת. יש לי התפרצות של כאבים בכפות הרגליים, קרסוליים ובמיוחד בכף רגל שמאל דלקת בגיד (כנראה). האם יש לזה קשר למחלה ? האם כדאי לפנות לאורתופד ? איך מתגברים על סוג הכאבים האלו שגורמים למגבלות רציניות ביותר בחיים (ללכת ?)
    תודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    24/08/2009

עדין שלום,
    Ankylosing Spondylitis היא דלקת מפרקים אשר פוגעת גם במפרקי עמוד השידרה והאגן וגם במפרקים היקפיים. פגיעה בגידים גם כן אופיינית למחלה זו. לכן, כאבים בקרסוליים, בכפות הרגליים ובגידים באיזור זה (כמו למשל גיד אכילס) עשויים להיות ביטוי של פעילות המחלה הדלקתית. במקרה כזה יתכן שהטיפול בסלזופירין אינו מספיק יעיל ויש לשקול את הצורך במתן תרופות אחרות, כולל תרופות מקבוצת האנטי TNF (רמיקייד, אנברל והומירה) אשר יעילות מאד במחלה זו. כדאי להתייעץ עם הראומטולוג המטפל לגבי אפשרויות הטיפול השונות במקרה זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

עדין
    24/08/2009

אני מודה מאד על תשובתך. זה מאד עוזר לדעת איך להמשיך הלאה מכאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו