כאבים בפרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בפרקים
    רננה
    24/08/2009

אני בת 50 10 שנים אני סובלת מאכבים בפרקי הידיים והרגלים

בבדיקות נימצאתי חולה פוליארטלגיה ארטיטיס

יש לי כאבים חזקים במפרקי הירך כל הזמן לא יכולה לעלות במדרגות.

האם יש טיפול תרופתי לבעיה

תודה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בפרקים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    25/08/2009

טובה שלום,
    האבחנה שציינת אינה אבחנה למעשה אלא תיאור של נוכחות כאבים / דלקת במפרקים. השלב הראשון הוא לנסות להגיע לאבחנה של בעייתך, תוך היעזרות בבדיקה הגופנית (יש או אין סימני דלקת במפרקים, חריקות, הגבלה בטווחי תנועה, רגישות על פני נקודות לחיצה על השרירים), בדיקות המעבדה (יש או אין עלייה במדדי דלקת כמו שקיעת דם, יש או אין נוגדנים עצמיים ספציפיים כמו RF) ובדיקות הדמייה (יש או אין סימני שחיקת סחוסים בצילומים או לחילופין ארוזיות = כרסום בעצמות משנית לדלקת מפרקים). לאחר מכן ניתן לקבוע מהו הטיפול היעיל ביותר - טיפול אנטי דלקתי ארוך טווח אם מדובר בדלקת מפרקים, או טיפול נוגד כאבים יחד עם פיזיותרפיה וכד' אם מדובר בשחיקת סחוסים. יש לשקול גם את האפשרות של פיברומיאלגיה ולטפל בהתאם. נראה כי כדאי להבדק על ידי ראומטולוג ולצאת לדרך עם בירור מדוייק של הבעייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו