סובל מאפטות כרונויות !!!!!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובל מאפטות כרונויות !!!!!!!
    שי
    24/08/2009

אני מזה שנה+ סובל מאפטות כרוניות שלא עוברות ממש נגעים גדלים שבאים בקבוצות של שניםאו שלושה לפעמים ארבעה ביחד שממש מקיפות את כל הפה ונישארות לפרק זמן של כחודש עם סבל וכאבים וללא יכולת לאכול או לשתות ממש עינוי, ניסית המון רופאים משחות חלב עיזים כלום לא עוזר ...רופא המשפחה שלי הפנה אותי לראומוטולוג והשאלה שלי היא כזאת האם יש לכם במה לעזור לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סובל מאפטות כרונויות !!!!!!!

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    25/08/2009

שי שלום,
    ההופעה של אפטות כרוניות ומכאיבות עלולה במיקרים מסויימים להעיד על קיומה של מחלה ראומטולוגית, אם כי רוב המקרים אינם כאלה. מחלת בכצ'ט היא מחלה דלקתית רב מערכתית הנפוצה בעיקר בקרב יהודים שמוצאם בטורקיה ועירק וכן בקרב ערבים. מחלה זו גורמת בכל המקרים לאפטות כרוניות וחוזרות אך בנוסף גורמת לתופעות רבות אחרות לרבות כיבים באיזור איבר המין, פריחות שונות, דלקות עיניים חמורות, בעיות בקרישת דם, פגיעות נוירולוגיות ועוד. לא ניתן לאבחן מחלה זו רק על סמך נוכחות של אפטות. יש מחלות אוטואימוניות נוספות בהן עלולות להופיע אפטות אך שוב - תמיד יחד עם תופעות קליניות אחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהקשר לתשובתך

שי
    25/08/2009

דבר ראשון אני מאוד מודה לך על התשובה המהירה...בבדיקות לפני כחודשיים הובחנתי כחולה בחיידק ההליקטובקר האם יש קשר בין האפטות לחיידק וכיצד ניתן לאשש זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    25/08/2009

שי שלום,
    נעשו מספר נסיונות לקשור בין זיהום בהליקובקטר לבין הופעה חוזרת של אפטות. בחלק מהמקרים ניתן למצוא סימנים של נוכחות החיידק בתוך האפטות. יחד עם זאת הקשר הסיבתי בין הדברים לא הוכח. אם החיידק נמצא במסגרת בירור של מחלת כיב אזי רצוי לטפל בו באופן המקובל (שילוב של תרופות אנטיביוטיות) אבל אין הוכחה ברורה לכך שטיפול זה, אשר מטרתו העיקרית ריפוי של כיבים בקיבה ובתריסריון, יוביל למניעה של אפטות בפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו