דלקת פרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים
    שיר
    25/08/2009

יש לי דלקת פרקים שיגרונתית מזה שנה עד לפני חודש סיימתי פרדניזון5 הראומוטולוגית הורידה לי אותו לגמרי ועכשיו התחלתי להרגיש כאבים אומנם נסבלים אבל בכל זאת כאבים בעיקר בכתפיים וצוואר וגם במאמץ יש לי רעידות בידיים וגם מעט חולשה חוסר אנרגיה בדיקות הדם תקינות וגם בלוטת התריס האם זה נורמאלי להרגיש ככה או שיש איזו שהיא בעיה יש לי תור רק חודש הבא אצל הראומוטולוגית הייתי אצל רופאת המשפחה היא אמרה לי שאני עכשיו כמו נרקומן שנגמל מסמים אם זה נורמאלי אז כמה זמן זה לוקח ?אני גם לוקחת 2פלקווניל ו4 מטטרוסאט בשבוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    25/08/2009

שושי שלום,
    הירידה מסטרואידים אכן עלולה להיות כרוכה בסימפטומים של כאבים מוגברים - בעיקר לאחר שימוש ממושך בתרופת אלו. הדרך להמנע מכך היא לבצע את הגמילה באיטיות ובהדרגתית. במקרה שלך למשל יתכן שהיה עדיף לרדת מ - 5 מ"ג ל - 2.5 מ"ג, ואולי אפילו אחר כך לקחת מינון זה יום כן יום לא, על מנת להתרגל בהדרגה להפסקת הסטרואידם. אם הכאבים חמורים, ניתן לשקול חידוש זמני של הטיפול בסטרואידים במינון נמוך ואחר כך לרדת במינון באיטיות רבה יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור אבלין

שיר
    25/08/2009

שירדתי מהסטרואידים ירדתי ל5 יום כן יום לא לתקופה לא של כמה חודשים ורק אחר כך שהיא ראתה את הבדיקות הדם ובדקה אותי אז היא החליטה להוריד לי לגמריי השאלה אם אחריי חודש אני אמורה להרגיש כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    25/08/2009

כדי לענות על כך צריך לבדוק אותך ולראות האם באמת אין התלקחות של הדלקת (מה שעשוי לחייב עלייה במינון המטוטרקסאט למשל) או שעדיין מדובר בכאבים הקשורים לירידה בסטרואדים, שאמורים לחלוף בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת

שיר
    25/08/2009

אז מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    25/08/2009

לחזור ולהבדק על ידי ראומטולוג...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו