מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם Q10 עוזר נגד העייפות ב-FMS?עומר26/08/2009
שלום,
אני בן 20 וסובל מפיברומיאלגיה. האם נטילת כדורי קו-אנזים Q10 יכולה לעזור נגד העייפות שבפיברומיאלגיה? קראתי שהיא יכולה לעזור בתסמונת התשישות הכרונית. כמו כן, האם יש סכנה בנטילת כדורים אלו?
בחודשים האחרונים אני סובל מאוד מתשישות וכמו כן מריכוז די נמוך בקריאה ודברים דומים. התחלתי לקחת לפני שבועיים סימבלטה (כרגע במינון של 30 מ"ג ליום, בעוד שבועיים אני אמור להעלות את המינון ל-60 מ"ג ביום). כרגע אני לא רואה שיפור בעייפות וביכולת הריכוז. האם סימבלטה יכולה לעזור משמעותית עם בעיות עייפות אלו? ובכלל, מה מומלץ לעשות נגד העייפות הזו? הליכות אני עושה 4-5 פעמים בשבוע במהירות די גבוהה במשך 45 דקות כל פעם.
בתודה מראש,
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין26/08/2009עומר שלום,
אין הוכחה לכך שקיו 10 מועיל בפיברומיאלגיה. הסימבלטה עשוייה להועיל וכדאי לנסות למצות את יעילותה של תרופה זו על ידי העלאת המינון ל - 60 מ"ג, כפי שמתוכנן. זהו המינון המלא המומלץ לטיפול בפיברומיאלגיה (במקרים יוצאים מהכלל ניתן גם לעלות למינונים גבוהים יותר). פעילות גופנית אכן חשובה ומומלצת.
יש מקרים בהם שימוש בתרופות מעוררות כמו פרוביג'יל עשוי להועיל כטיפול בעירנות, אך יש לזכור שתרופות מסוג זה אינן רשומות כטיפול לפיברומיאלגיה כך שהשימוש בן הוא על בסיס נסיוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עומר27/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)