לופוס!?!?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לופוס!?!?!
    קורן
    29/08/2009

רופאים יקרים שלום רב!!!
    שמי קורן ואני בת 22 כרגע בהריון. מזה שנתיים אני סובלת מכאביי פרקים כתף ימין ולעתים שורש כף הרגל. ולעיתים אני ממש מרגישה מוגבלת עם יד ימין. ברקע המששפחתי שלי אבא שניפטר מ SEL קשה ושני אחים שלוקים במחלה. טופלתי אצל פר' אבושקרה בעבר במרפאות חוץ בסורוקה אבל חוץ מלשלוח אותי לבדיקות לא הרגשתי שנעשה אתי דבר הוא הפנה אותי לאורטופד האורטופד לריאומטולוג וחוזר חלילה. לכן הפסקתי את הטיפולים שהייתי אמורה לקבל. עקב החמרה בכאבים. טופלתי בכדורי פרקוסט 5 מ"ג. אבל שהשימוש בכדורים נעשה יותר כרוני אני משתמשת כרגע באוקסיקונטין 10 מ"ג ואני נורא תלויה בכדורים אלה ממש ללא כדורים אני ממש חצי בן אדם.
    לציין שבמשך שנתיים הבדיקות תקינות למעט סי ראקטיב פרוטאין שגבוהה באופן קבוע. תקין עד 0.8 ואצלי באופן קבוע זה לא פחות מ- 1.6 אנה מיכם עיזרו לי איך ניתן לאבחן לופוס? האם יש סיכוי שאכן זה מה שיש לי??
    תודה מראש קורן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לופוס!?!?!

הוספת תגובה

• קורן שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    30/08/2009

קיים קשר משפחתי לחולי זאבת.
    על מנת לעשות את האבחנה צריך 4 מתוך 11 תסמינים- תלונות, ממצאים ובדיקות דם.
    בנוכחות ANA שלילי הסיכוי לזאבת אפסי.
    אנו יודעים שנוגדנים מופיעים בדמם של חולים כשעדיין חשים בטוב. יתכן נוכחות נוגדנים אפילו שנים לפני אבחנת המחלה.
    הממצאים השכיחים הם דלקת במיפרקים וממצאים בעור.
    כדאי להיות במעקב.
    עוד דבר- לפעמים יש התלקחות המחלה בהריון או מיד לאחר הלידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו