דלקת פרקים פסוריאסיטית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים פסוריאסיטית
    רוני
    30/08/2009

מעוניין לדבר עם אנשים שסובלים כמוני ממחלה זאת !
    תמיד ניתן ללמוד אחד מהשני !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים פסוריאסיטית

הוספת תגובה

• נא לשתף אותי עם גם אתם עם דלקת מפרק

ורד
    30/09/2009

אני התחלתי לסבול מדלקת פסוריאטית במפרקים לפני כ חודשיים וקיבלתי את זה מאוד קשה בהתחלה לא לקחתי את המטוטרקסט בגלל שפחדתי מהתופעות לוואי ווכשלא יכולתי לסבול את הכאבים לקחתי כבר כ- 3 שבועות ועדיין לא השםיע מה אתה יכול לספר?
    אני מאד מפחדת שהמחלה רק תחמיר ושהמטוטרקסט לא יעזור אני אמא ל - שתי בנות ועובדת במשרה מלאה לא מסוגלת להיות בלי תעסוקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    01/10/2009

בהקשר זה יש לציין, שהטיפול במטוטרקסאט משפיע בהדרגה. 3 שבועות הן עדיין פרק זמן קצר כדי להעריך את יעילות הטיפול ויש להמתין לפחות 6 שבועות. כמו כן יש מקרים בהם צריך להעלות את המינון כדי לקבל תגובה אופטימאלית ויש גם מקרים שאינם מגיבים בצורה מספקת לטיפול במטוטרקסאט ואז יש לשקול שימוש בתרופת חלופיות, כמו תרופות ביולוגיות. בכל אופן חשוב לזכור שברוב המוחלט של המקרים ניתן כיום, באמצעות התרופות האנטי דלקתיות השונות לדכא את המחלה בצורה מצויינת ולנהל אורח חיים תקין ונורמאלי, למעט הצורך בנטילת תרופות ובמעקב רפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים פסוריאטית

ורד
    02/10/2009

בהקשר לתשובתך אפשר לדכא את המחלה על 0 ידי תרופות אנטי דלקתיות ולנהל חיים תקינים האם התכוונת גם ל - MTX לקחת את הכדור הזה ללא חשש בעתיד לפי הסטטיסטיקה ונסיונך הרב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    02/10/2009

ורד שלום
    MTX (מטוטרקסאט) היא אכן אחת התרופות האנטי דלקתיות בעלות טווח הפעולה הארוך המסוגלות לדכא את פעילות דלקת המפרקים, למנוע נזקים לטווח הארוך וכמובן - להפחית או למנוע כאבים וסבל. אין ספק שכדאי לטפל במחלה והטיפול הוא באמצעות תרופות כמו MTX (ותרופות אנטי דלקתיות אחרות). למרות החשש מתופעות הלוואי, אם מקפידים על המעקב הדרוש, עדיף לקחת את התרופות ולחסוך את הסבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מעוניינת

ורד
    01/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו