תסמונת התשישות הכרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת התשישות הכרונית
    נדב
    30/08/2009

שלום רב ,

ברצוני להבין מדוע אין התייחסות כלל לתסמונת התשישות/העייפות הכרונית , כלומר מה ההבדל בינה לבין פיברומיאלגיה , האם היחס אליהן בתור מחלות הוא שונה? ואם אכן פורום זה איננו קשור ישירות לתסמונת התשישות הכרונית , אזי היכן עליי לחפש ייעוץ ולאיזה רופא עליי לפנות?
    אני שואל שאלות אלו מפני שכבר מספר חודשים אני חש בעייפות ותשישות חזקה , כאבי ראש ולפעמים כאבים במקומות שונים בגוף , אך בהחלט אינני רגיש יותר לכאב ואינני מרגיש רגישות יתר באף אחת מהנקודות שמשויכות לפיברומיאלגיה ,הייתכן כי אני חולה בפיברו אך היא מתבטאת אצלי בצורה שונה מבד"כ?

תודה רבה מראש

נדב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת התשישות הכרונית

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    30/08/2009

נדב שלום,
    שאלות טובות. לאמיתו של דבר קיימת חפיפה רבה בין פיברומיאלגיה לבין תשישות כרונית. כמעט כל חולי הפיברומיאלגיה סובלים גם מהפרעות שינה ותשישות ורוב חולי התשישות הכרונית סובלים גם ממיחושים שונים במערכת השרירים והשלד. כך שלעיתים קרובות חולה עשוי להיות מאובחן כסובל מתשישות כרונית אך במועד אחר (או אצל רופא אחר) לקבל אבחנה של פיברומיאלגיה. יש מקרים בהם התשישות היא הסימפטום המרכזי והכאבים הם חלק מאד מינורי מהתמונה ואז באמת לא נכון להתייחס למצב כאל פיברומיאלגיה. בכל אופן, לשאלתך, בהחלט יתכן שאתה סובל מפיברומיאלגיה, או ממצב הדומה מאד לפיברומיאלגיה מבחינה מעשית ומה שחשוב יותר - יתכן שאותן שיטות טיפול אשר יעילות עבור חולי פיברומיאלגיה עשויות להועיל במקרה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו