מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות ברגלייםרותי31/08/2009
שלום,שמי רותי אני בת 46 סובלת 12 שנה מחוסר תת פעילו שת בלוטת התריס,לוקחת 100 אטרוקסין ליום,מעל שנה סובלת מכאבים חזקים בעצמות בימיוחד ברגליים,מטופלת אצל ראמוטלוג כשנה,למעשה חוץ מבדיקות דם הוא לא נותן שום טיפול,הוא טוען שיש בריחה של כדוריות הדם הלבנות,ולפני כחודשיים עלו שיש לי חוסר של ויטמין D, והתחלתי מכדור 1 של קלציום בתוספת ויטמין D, ובנוסף לזה טיפות של ויטמין D,הכאבים רק הולכים ומחמירים.חולשה בעצמות ובגוף,סחרחורת,בנוסף לזה השקיעת דם גבוהה בערך כשנה והם לא עולים מה הבעיה,רופא משפחה הפנה אותי לרופא של בלוטת התריס לעשות אוטרסון,והוא טוען שכול זה קשור לבלוטת התריס והרמטלוג לא עלה על זה.
אודה לך אם תענה לה בנדון.
בתודה רותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין31/08/2009רותי שלום,
קצת קשה להגיע למסקנה חד משמעית על סמך המידע שמסרת. תת פעילות של בלוטת התריס עשוייה להיות מלווה בסימפטומים של חולשה, עייפות ואף כאבי שרירים או פרקים. לא ברור לי למה הכוונה במונח "בריחה של כדוריות לבנות". נראה שאם את סובלת מכאיב מפרקים מפושטים ושקיעת דם מוחשת יתכן שיש צורך בבירור נוסף בקשר לאפשרות של דלקת מפרקים. נראה כי את זקוקה להמשך מעקב והערכה ראומטולוגית במקביל למעקב בקשר לבלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להודעה...
רותי01/09/2009לד"ר יעקב אבלין תגובה להודעה...:
ברצוני להודות לך על תשובתך,לפני כשנה ערכו לי בדיקות בקשר לדלקת פרקים ולא מצאו כלום,עשיתי גם מיפוי עצמות והיה תקין,השאלה שלי האם זה נכון שהרופא משפחה אומר לי שיש הפרעות בבלוטת התריס כגון:גידולים על בלוטת התריס או שיש הפרעה בבלוטת הסידן והרופא מקשר את חוסר ויטמין D להפרעות בבלוטת התריס וזה מה שגורם לי לכאבים חזקים בעצמות והכאבים גם מקרינים לי במשך התקופה האחרונה לגב ולצוואר,יש מספר שעות ביום שאני קצת מתאוששת מהמצב הנוכחי ויש רגעים שאני חייבת לשכב וזה עושה לי תחושה של התעלפויות וסחרחורות קשות אני לוקחת אקמול שזה קורה לי והולכת לשכב לחצי שעה ואני קמה אני מרגישה קצת יותר טוב וזה יכול להיות אחרי שעה או שעתיים כול הכאבים והסחרחורות והחולשה ותחושה של עילפון חוזרים במשך כול היום,אתמול ההיתי אצל רופאה פנימאית והיתייעצתי איתה בקשר למצב והיא אמרה שהרופא הוא לא צודק שזה קשור כול המצב בבלוטת התריס,כול חודש ימים עושים לי בדיקות מקיפות ומעמיקות ולא מוצאים כלום,והשקיעת דם כרגיל גבוהה,ובקשר לכדוריות הדם הלבנות,אין לי בכלל מושג מזה אומר והרופא טוען שאין ספיגה של דם בגוף,שהוא שאל אותי מספר פעמיים אם אין לי דימומים מכול איבר שהוא ואני טענתי שלא,אבקש ממך מאוד מאוד שתייעץ לי לאיזה כיוון ולאיזה רופא לגשת.
בתודה רותי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין01/09/2009רותי שלום,
אני חושב שאת צריכה להשלים את הבירור האנדוקריני, כלומר להבדק אצל אנדוקרינולוג (מומחה למחלות הורמונאליות) בקשר לבעיות אפשריות בבלוטת התריס או בבלוטת הפאראתירואיד (הבלוטה השולטת על משק הסידן בגוף) אשר יכולות לגרום תלונות כמו עייפות, כאבי שרירים ועצמות וכו. במקביל כפי שציינתי כדאי להדק על ידי ראומטולוג בנוגע לשקיעת הדם הגבוהה ולראות אם יש סימנים אובייקטיבי של דלקת מפרקים אשר מסבירה את הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)