הבחנת אנקילוזינג ספונדיליטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבחנת אנקילוזינג ספונדיליטיס
    ישעיהו
    31/08/2009

הובחנתי במחלת הפסוריאזיס ובהמשך בפסוריאזיס אתריטיס. לאחרונה עקב כאבים בגב התחתון, נשלחתי לצילום רנטגן והרופא איבחן דלקת בע"ש מותני.
    אני מבין שההבחנה לא קלה, לכן מה הם השיקולים להחלטה האם זה אנקילוזינג ספונדיליטיס או החמרה של הפסוריאזיס אתריטיס. הרי הסממנים כמעט דומים לשתי המחלות.
    רציתי לציין שאני בשנות השישים לחיי, אין לי בעיות בעיניים והכאב במותניים הוא רק בזמן העמידה/הליכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    31/08/2009

ישעיהו שלום,
    השאלה העקרונית היא אם אתה אכן סובל ממעורבות דלקתית של האגן ושל עמוד השדרה. אם זה המצב, כאשר ברקע קיימת דלקת מפרקים פסוריאטית, סביר שמדובר בביטוי של דלקת זו. אותם ממצאים אצל אדם שאינו סובל מפסוריאזיס היו מובילים בסבירות גבוהה לאבחנה של Ankylosing spondylitis. בכל אופן אם אכן קיימת דלקת באיזורים אלו (ויתכן שיש צורך בבדיקות הדמייה מתקדמות יותר, כמו MRI של עצמות האגן, כדי לקבוע עובדה זו) - טיפול אנטי דלקתי בתרופות חדישות, לרבות מתרופות מקבוצת האנטי TNF, עשוי להביא להקלה משמעותית במצב (רמיקייד, אנברל והומירה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו